Setari Cookie-uri

6 sfaturi pentru un decor de toamna

Sezonul rece reprezinta ocazia perfecta de a te inspira din natura si de a decora locuinta in culori de pamant si cu elemente ce fac trimitere la mediul inconjurator. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti decorezi caminul in concordanta cu toamna si sa te bucuri de bogatiile ei.

Sezonul rece reprezinta ocazia perfecta de a te inspira din natura si de a decora locuinta in culori de pamant si cu elemente ce fac trimitere la mediul inconjurator. Mai mult, daca ii conferi locuintei tale accente de toamna, in acest mod, tranzitia de la vara la iarna va fi una placuta. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti decorezi caminul in concordanta cu toamna si sa te bucuri de bogatiile ei.

1. Culori Decor de toamna
Toamna se remarca printr-o paleta cromatica deosebita, pe care o poti folosi in locuinta ta in orice perioada a anului. Tonuri de galben, auriu, maro, rosu, portocaliu sau kaki iti vor transforma caminul intr-unul primitor si calduros.

2. Aranjamente centrale pentru masa
Atunci cand ai invitati la masa, pentru a-i impresiona si pentru a conferi o anumita importanta evenimentului, este recomandabil sa ai un aranjament central, care poate fi floral sau compus din elemente din natura, specifice sezonului respectiv. Toamna, de exemplu, un aranjament la indemana este cel din alcatuit din fructe (te sfatuim sa alegi unele in culori contrastante insa, pentru un efect impunator). Aceste culori se pot regasi si in suporturile pentru farfurii si servetele.

3. Arome si parfumuri
Toamna este pregnanta nu numai prin culorile sale, ci si prin miros. Atunci cand ne gandim la acest anotimp, il asociem cu varietatea de fructe, cu dovleacul copt, ceaiul cu scortisoara si crizantemele. Achizitioneaza lumanari cu arome tomnatice sau realizeaza saculeti cu potpourri din bete de scortisoara, nucsoara, anason si felii de citrice uscate.

4. Borcane de toamna Decor de toamna
Daca iti doresti niste accesorii decorative ieftine si de efect, umple diferite borcane sau sticle transparente cu boabe uscate de porumb, orez colorat, ghinde, nuci, boabe de fasole si nu numai. Dupa aceea, poti decora borcanele cu fundite, sfoara colorata sau dantela si astfel, cu putini bani si un minimum de efort, ai obtinut niste obiecte decorative specifice.

5. Pladuri si perne decorative
In aceasta perioada, temperaturile incep sa scada, asadar constituie ocazia perfecta de a-ti imbraca fotoliile, patul si canapeaua cu pleduri calduroase si colorate. De asemenea, pentru a completa aceasta imagine primitoare si calduroasa, opteaza pentru niste perne decorative in culori de pamant, care sa le contrasteze pe cele ale pledurilor.

6. Cosuri impletite
Cosurile impletite, pe care bunicii nostri le foloseau toamna, pentru a strange fructele, sunt un must have in orice locuinta, nu numai datorita aspectului lor rustic, ci si functionalitatii lor. Pot fi folosite cu succes in orice incapere, putand sa le folosesti pentru a depozita diferite obiecte, de la fructe si legume, pana la prosoape, haine, carti sau produse de curatenie.

Foto: Sofa.com

Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.