Setari Cookie-uri

5 reguli de aur pe care trebuie sa le respecti atunci cand amenajezi o incapere

Tinand cont de doar cateva trucuri, orice spatiu, indiferent de dimensiunile acestuia, poate arata spectaculos. Cunoscand regulile de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi o locuinta, poti transforma un spatiu inghesuit, in care domina haosul, intr-unul organizat si linistit, creandu-se, astfel, ordine si o senzatie de echilibru. Afla care sunt cele 5 reguli de aur, de care trebuie sa tii cont.

Tinand cont de doar Reguli amenajari cateva trucuri, orice spatiu, indiferent de dimensiunile acestuia, poate arata spectaculos. Cunoscand regulile de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi o locuinta, poti transforma un spatiu inghesuit, in care domina haosul, intr-unul organizat si linistit, creandu-se, astfel, ordine si o senzatie de echilibru. Afla care sunt cele 5 reguli de aur, de care trebuie sa tii cont.

1. Nu aglomera incaperea!

De-a lungul timpului, chiar daca incaperea este amenajata, initial, cat mai minimal si aerisit, oamenii au tendinta de a o aglomera cu diverse accesorii si piese de mobilier. Mobilierul pe care l-ai achizitionat ar trebui sa creeze un spatiu cat mai functional si neinghesuit, pentru a asigura, in felul acesta, si spatiul destinat fluxului. In acest caz, conteaza nu numai mobilierul in sine, ci si amplasarea acestuia. Daca nu iti permiti sa apelezi la ajutorul unui designer de interior, iti recomandam sa amplasezi piesele de mobilier in mai multe modalitati, pana a lua decizia finala, si sa observi ce varianta este cea mai potrivita.

2. Alege mobilierul potrivit! Reguli amenajari
Este foarte important sa alegi mobilierul potrivit spatiului respectiv; dimensiunile gresite vor crea un dezechilibru. Un mobilier prea mic, in raport cu marimea spatiului, va crea discordanta, iar camera va parea disproportionata. In acelasi timp, daca amplasezi un mobilier prea mare, intr-o camera mica, aceasta din urma va parea foarte aglomerata si apasatoare. Tocmai din aceste motive este foarte important ca, inainte de a achizitiona vreo piesa de mobilier, sa masori corect incaperea.

3. Nu alege mobilierul inainte de a te hotari in privinta culorilor incaperii!
Pentru ca rezultatul sa fie unul pe masura si pentru a evita, in acelasi timp, un proces obositor, cu multe impedimente, alegerea mobilierului, cat si a culorilor peretilor trebuie sa mearga mana in mana, inca de la inceput. Poti porni de la o piesa de mobilier care ti-a placut foarte mult sau care doresti sa fie piesa principala din incapere; du-te cu o mostra din materialul din care este realizata piesa respectiva sau cu o fotografie intr-un magazin specializat in vopsele pentru pereti si alatur-o unui paletar de culori, pentru a vedea cu care se potriveste cel mai bine. Este de preferat sa iei cateva borcanase cu mostre din culorile care ti-au placut si sa le aplici pe unul din peretii incaperii, pentru a putea vedea rezultatul final, in lumina naturala.

4. Pune ferestrele in valoare!
Reguli amenajari
Montarea sinelor sau a galeriilor pentru perdele la o inaltime prea mica este o greseala intalnita foarte des, in mu. Barele pentru perdele ar trebui sa fie agatate cat mai aproape de tavan, pentru a crea senzatia de inaltime. Daca le amplasezi prea jos, camera va parea mai mica decat este si, mai mult, lumina naturala nu va putea patrunde bine.

5. Alege un punct focal!
Punctele focale sunt importante in orice spatiu, intrucat ofera directie si asigura ordine. Alege un obiect care doresti sa iasa in evidenta atunci cand o persoana intra in incapere. Acesta ar trebui sa fie ceva indraznet si mare, care se remarca foarte usor - poate fi un semineu, un fotoliu sau o piesa de arta impozanta. In jurul acestei piese va trebui sa construiesti, apoi, intregul spatiu.

Foto: Sofa.com
Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.