Setari Cookie-uri

Practic: cum sa indepartezi petele de pe mobila din lemn

Mobilierul din lemn, desi este usor de intretinut, poate suferi accidente. Iata cateva metode de indepartare a petelor de pe mobilier.

Cu siguranta, mobilierul din lemn este cel mai popular, in intreaga lume, insa, de multe ori, pot avea loc accidente. In functie de natura acestora, mobilierului i se vor aplica diferite tratamente. Indiferent de tipul petelor, inainte de a le inlatura, asigura-te ca metodele la care vei apela nu vor distruge mobilierul, incercand solutiile respective pe o suprafata a mobilei mai putin vizibila.

Pete de cerneala Indepartare pete mobila lemn 1

In cazul in care mobilierul s-a patat cu cerneala, aceasta trebuie inlaturata cat mai repede. In acest caz, trebuie sa stergi suprafata afectata si sa o cureti cu o crema, ce are in compozitia sa ceara. Daca pata nu a disparut, realizeaza o solutie din ulei si praf de curatat vase. O alta varianta este sa amesteci niste apa calduta si acid oxalic, pe care sa le aplici, apoi, pe pata, pana cand aceasta a disparut.

Hartie lipita


Fara sa realizezi, niste hartie s-a lipit de mobilierul tau din lemn? In acest caz, trebuie sa aplici niste ulei de bebelus; acesta se va lasa sa actioneze timp de cateva minute, pentru a inmuia hartia lipita, dupa care se va freca zona afectata cu o carpa uscata.

Pete de alcool

Pentru a indeparta petele de alcool, sterge suprafata respectiva numaidecat, cu o carpa uscata. Dupa aceea, aplica pe pete o solutie de curatat metalul, avand, insa, grija la concentratia acestuia.

Stralucire Indepartare pete mobila lemn 2

Ca sa ii redai mobilierul stralucirea, este recomandabil sa aplici, in mod regulat, niste solutie formata din cate doua linguri de otet, terebentina si alcool metilic si o lingura de ulei de in. Inmoaie o carpa uscata si curata in acest amestec si, cu ajutorul ei, sterge piesele de mobilier.

Pete de grasime

Acest tip de pete trebuie sters cat mai repede dupa ce s-au produs, riscand, altfel, sa nu se mai poata inlatura. O prima metoda este sa aplici pe pata proaspata un cub de gheata, care va solidifica grasimea. Ceaiul negru este si el bun la inlaturarea petelor formate pe mobilier. Dupa ce ai sters suprafata cu o carpa inmuiata in ceai negru, aplica o solutie speciala pentru mobila.

Pete de arsura

Urmele de arsura de pe mobilierul din lemn se pot indeparta stergandu-le cu o solutie pentru curatarea metalului si aplicand, apoi, un amestec format din sare si ulei vegetal. Dupa ce acest amestec a fost lasat cateva ore, zonele afectate se vor sterge cu o carpa curata.

Foto 1: UniqueChic Furniture Limited
Foto 2:
Dunelm Mill

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.