Setari Cookie-uri

Intrebuintari incredibile ale cafelei, in locuinta

Pe langa faptul ca are calitati energizante si ajuta la digestie, cafeaua poate fi folosita la ingrijirea personala, dar si in locuinta. Iata cateva intrebuintari ale acesteia.

Cafeaua este o bautura fara de care multe persoane nu isi pot incepe ziua in conditii propice. In cazul in care te numeri printre aceste persoane, atunci iti recomandam sa nu arunci zatul ramas, intrucat are mult mai multe intrebuintari decat te-ai fi gandit. Pe langa faptul ca are calitati energizante si ajuta la digestie, cafeaua poate fi folosita la ingrijirea personala, dar si in locuinta. Iata cateva intrebuintari ale acesteia.

1. Un truc la care foarte Intrebuintari cafea multe persoane apeleaza se refera la folosirea zatului de cafea, ca ingrasamant pentru plante. Amestecat cu pamantul din ghiveci, acesta ajuta planta sa se dezvolte armonios si sanatos.

2. Daca in locuinta ta se fumeaza si iti este teama sa nu persiste mirosul de tutun, tot ce trebuie sa faci este sa asezi langa scrumiere un pliculet cu zat de cafea, care va alunga mirosul neplacut si greoi al tigarilor.

3. Daca gospodinele apelau la zatul de cafea, pentru a avea niste plante de interior frumoase, agricultorii au descoperit ca acesta poate fi folosit si la cresterea legumelor: culturile s-au dovedit a fi mult mai bune, nu numai prin mineralele provenite de la cafea, dar si prin indepartarea insectelor.

4. Persoanele care au in locuinta o soba sau un semineu se confrunta adesea cu problema raspandirii cenusii, atunci cand golesc interiorul acestora. Pentru a evita acest lucru, inainte de a arunca cenusa din soba sau din semineu, adauga, peste aceasta, putin zat de cafea.

5. Tuturor ni se intampla ca frigiderul sa capete mirosuri neplacute. Daca nu iti place mirosul otetului, folosit adesea pentru a scapa de cel de mancare invechita, introdu in frigider un recipient cu zat sau chiar boabe de cafea.

6. Hainele in tonuri maronii isi pot pastra stralucirea daca, atunci cand le speli, adaugi cafea, urmand, apoi, sa le clatesti. Este preferabil ca acest proces sa il faci manual si nu cu ajutorul masinii de spalat.

7. In cazul in care ai gatit, iar mainile tale au capatat miros de ceapa, care nu vrea sa dispara, tot ce trebuie sa faci este sa freci palmele cu niste zat de cafea, urmand apoi sa le speli cu apa si sapun. Daca mirosul persista, repeta pasii inca o data si vei putea observa rezultatele.

8. In urma cu cateva zeci de ani, zatul de cafea era folosit la spalarea vaselor, ca degresant. In cazul in care urmele de pe tigai nu vor sa dispara si nu esti adepta produselor chimice, freaca-le cu niste resturi de cafea.

Un articol de Ana Marin

Foto: Magpie

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.