Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru curatarea suprafetelor din sticla

Obiectele din sticla au fost intotdeauna pretentioase, atunci cand vine vorba de curatare. Acestea necesita o atentie speciala, intrucat raman urme. Foloseste produse din locuinta ta, care te vor ajuta sa mentii obiectele din sticla curate.

Obiectele din sticla au fost intotdeauna pretentioase, atunci cand vine vorba de curatare. Acestea necesita o atentie speciala, intrucat raman urme. Multe dintre produsele care sunt disponibile pe piata prezinta ingrediente puternice, ce pot ataca suprafetele respective. In acest sens, foloseste produse din locuinta ta, care te vor ajuta sa mentii obiectele din sticla curate.

Otet Curatare sticla

Oglinzile sunt gazda perfecta pentru pete, in special cele din baie sau in cazul in care ai copii. Pentru a fi imaculate, sterge oglinzile cu o solutie pe care o poti obtine daca amesteci parti egale de apa si de otet. Recomandabil este sa cureti oglinzile cu o carpa curata, pe care ai imbibat-o cu aceasta solutie, dupa care sa stergi cu o carpa uscata. Renuntand la pulverizatoare, eviti sa uzi rama oglinzii, care, in timp, se poate deteriora. Otetul este perfect pentru a curata orice suprafata din sticla, inclusiv cestile de cafea, patate.

Lamaie


Lamaia este un inlocuitor perfect al otetului. Pentru a o folosi la curatarea suprafetelor din sticla, trebuie sa amesteci zeama de la o jumatate de lamaie, cu apa plata, iar cu o carpa inmuiata in ea, sa stergi zonele respective. Aceasta solutie o poti folosi si pentru a scapa de urmele de grasime.

Alcool
Curatare sticla

O alta solutie la care poti apela, pentru a curata obiectele din sticla, este formata dintr-o cana de alcool izopropilic, o lingura de otet si o cana de apa. Pentru a o utiliza, foloseste un ziar sau o carpa din panza si ai in vedere faptul ca se evapora foarte repede.

Ceai

Stiai ca ceaiul poate fi folosit si la curatenia locuintei? Daca lasi cativa saculeti de ceai intr-un recipient cu apa rece, solutia rezultata o poti aplica pe suprafetele din sticla cu un pulverizator, stergandu-le, apoi, cu un ziar sau cu o bucata de panza. Obiectele mai mici le poti freca direct cu plicul de ceai, dupa care trebuie sa le stergi cu un prosop din hartie.

Cartofi

In cazul in care geamurile sunt pline de pete, ce se indeparteaza greu, le poti curata cu o felie de cartof crud. Dupa aceea, dupa cateva minute, dupa ce urmele de amidon din cartof s-au uscat, sterge-le cu un amestec de alcool sanitar si apa.

Amoniac

Daca sticla pare sa isi fi pierdut din transparenta sau prezinta urme de noroi, o poti curata fie cu o solutie din amoniac, apa si otet, fie cu un amestec de amoniac, alcool si apa. Dupa ceai folosit amoniac, vei avea suprafete din sticla imaculate.

Citește și:

Foto 1: The French Bedroom Company
Foto 2:
Living It Up

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.