Setari Cookie-uri

Practic: cum sa scapi de petele de ulei

Petele constituie o adevarata problema pentru orice gospodina, in special atunci cand ne referim la cele de ulei, indiferent de suprafata pe care acestea se formeaza. Exista mai multe modalitati prin care urmele de grasime pot disparea.

Petele constituie o adevarata problema pentru orice gospodina, in special atunci cand ne referim la cele de ulei, indiferent de suprafata pe care acestea se formeaza. Pentru un rezultat bun, este recomandabil sa se actioneze asupra acestor pete cat mai rapid; cu cat amanam mai mult, cu atat petele sunt mai greu de indepartat. Exista cateva metode mai putin obisnuite, prin care urmele de mancare pot disparea.

Fixativ
Indepartare pete de ulei
Fixativul este un produs pe care il gasim in aproape orice trusa de intretinere personala, a unei femei. Daca nu folosesti fixativ, este preferabil sa ai unul la indemana, intrucat ajuta la indepartarea petelor de ulei de pe tesaturi. Aplica pe petele de ulei fixativ, pana cand acestea au disparut; vei observa ca petele incep sa isi piarda din intensitate inca de la prima aplicare.

Pasta de dinti

Pasta de dinti, un produs la indemana oricui, are mai multe intrebuintari, una dintre acestea fiind indepartarea petelor de grasime. Aplica peste pete pasta de dinti si freaca-le cu miscari circulare. Lasa pasta de dinti sa actioneze, iar dupa ce s-a uscat, spala tesatura cu detergent si apa calda.

Faina de cereale


Faina de cereale este cea mai populara, atunci cand vine vorba de inlaturarea petelor de grasime. Aceasta poate indeparta urmele de ulei de pe tesaturi, daca este aplicata imediat dupa ce s-a produs accidentul. Lasa faina sa actioneze aproximativ jumatate de ora, dupa care spala zona afectata.

Alcool metilic

In cazul in care s-a patat covorul, realizeaza o solutie din cantitati egale de amoniac si alcool metilic. Dupa ce ai frecat petele cu acest amestec, clateste cu apa si sapun.

Pudra de talc

Un substituent al fainii este pudra de talc. Aceasta actioneaza la fel ca faina si trebuie aplicata pe pete timp de cateva minute.

Detergent de vase


Daca nu a trecut mult timp de la patarea cu grasime, urmele de ulei de pe tesaturi pot fi inlaturate cu usurinta cu ajutorul detergentului de vase. Intrucat detergentul de vase are in alcatuirea sa componente ce lupta impotriva grasimilor, petele vor disparea indata. Daca pata este mai veche, aplica peste ea detergentul de vase si lasa-l aproximativ jumatate de ora, pentru a actiona.

Gel de aloe vera
Stiai ca gelul de aloe vera poate fi folosit nu numai pentru a trata ranile, ci si pentru a indeparta petele nedorite? Tot ce trebuie sa faci este sa il folosesti ca pe un detergent normal si sa freci zonele afectate, pana cand petele dispar.

Amoniac

O alta solutie pe care o poti realiza, pentru a scapa de petele de grasime are in componenta sa amoniac. Amesteca 250 ml de apa calda cu 4 linguri de amoniac si 4 linguri de sare de bucatarie. Inmoaie o carpa in solutia formata si freaca petele pana cand acestea dispar.

Citește și:

Foto: Jan Constantine
Un articol de Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.