Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru curatarea cazii

O cada patata nu numai ca are un aspect neplacut si il inrautateste pe cel al intregii bai, ci si creeaza senzatia de murdarie. Chiar daca aceasta pare curata, ea trebuie sa fie dezinfectata in mod periodic, baia fiind incaperea in care se gasesc cele mai multe bacterii.

O cada patata nu numai ca are un aspect neplacut si il inrautateste pe cel al intregii bai, ci si creeaza senzatia de murdarie. Chiar daca aceasta pare curata, ea trebuie sa fie dezinfectata in mod periodic, baia fiind incaperea in care se gasesc cele mai multe bacterii. Pe langa produsele profesionale, exista mai multe ingrediente la care poti apela, pentru a-ti curata cada.

Bicarbonat de sodiu Curatare cada

Bicarbonatul de sodiu este un prim produs la care poti apela, atunci cand doresti sa dezinfectezi cada sau alte suprafete din locuinta. Petele vechi le poti indeparta cu usurinta cu ajutorul acestuia. Freaca-le cu o pasta formata dintr-o lingura de otet, una de bicarbonat si detergent.
O alta solutie o poti obtine daca amesteci o parte de bicarbonat cu una de peroxid de hidrogen. Lasa amestecul sa actioneze timp de aproximativ 40 de minute si apoi sterge-l cu o carpa moale.

Otet

Otetul este adesea utilizat de gospodine, pentru a curata diferite zone si obiecte din locuinta, iar unul dintre acestea este cada. Umple cada cu apa fierbinte si adauga 3 litri de otet si 4 plicuri de bicarbonat. Pentru a obtine rezultatul dorit, lasa cada asa timp de cateva ore. Otetul va dezinfecta cada, iar bicarbonatul ii va reda stralucirea. Dupa ce ai scurs amestecul, sterga cada cu un burete inmuiat in detergent.

Cada din acril


In cazul in care ai o cada din acril, pentru a o curata, umple-o cu putina apa si adauga putin detergent de vase si zeama de lamaie. Lasa amestecul cateva minute, dupa care, sterge cada cu un burete moale sau cu o carpa. Acest proces trebuie realizat cel putin o data pe saptamana, pentru intretinerea corespunzatoare a cazii.

Clor

Petele cel mai greu de indepartat le poti inlatura cu putin clor. Pentru aceasta, nu uita sa folosesti niste manusi, intrucat clorul este foarte puternic si iti poate afecta pielea. Astupa scurgea cazii si toarna pe marginile acesteia din urma clor, care trebuie lasat sa actioneze in jur de 40-50 de minute. Sterge cada cu un burete aspru si mai lasa clorul sa isi faca efectul inca 10 minute. Dupa aceea, clateste cada cu apa calda. In locul clorului, poti folosi detartrant sau dezinfectant pentru toaleta.

O alta varianta este sa folosesti detergentul pentru masini, utilizat in spalatorii. Acesta se aplica pe peretii cazii si se freaca cu o perie mai aspra, dupa care se clateste. La fel ca in cazul clorului, nu uita sa folosesti manusi.

Citește și:

Foto: BC Designs

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.