Setari Cookie-uri

Solutii de depozitare a obiectelor din baie

Baia are, cu siguranta, o importanta aparte, datorita rolului sau multifunctional. Fiind, in general, de dimensiuni reduse, organizarea acestui spatiu si metodele de depozitare sunt extrem de importante.

Baia are, cu siguranta, o importanta aparte, datorita rolului sau multifunctional. In momentul in care ne referim la o astfel de incapere, nu ne confruntam numai cu problemele legate de igiena, ci si cu cele care vizeaza depozitarea obiectelor. Fiind, in general, de dimensiuni reduse, organizarea acestui spatiu si metodele de depozitare sunt extrem de importante. Baia trebuie gandita ca o componenta a locuintei dumneavoastra, ca o extensie a celorlalte incaperi, trebuie sa se potriveasca cu acestea, cu stilul abordat.
Intrucat aspectul conteaza, a avea o baie aspectuoasa nu presupune intotdeauna si un buget ridicat. Un secret consta in amenajarea acesteia in culori si materiale neutre, peretii trebuie sa fie finisati cu materiale simple, mate, fara motive decorative, intr-o culoare constrastanta cu cea a accesoriilor. Acestea din urma sunt cele care transforma o incapere si care o pun in valoare, iar strans legate de ele sunt solutiile de depozitare.

Un prim pas in procesul inmagazinarii obiectelor din baie priveste gruparea lor in functie de utilitate si aruncarea celor nefolositoare. Prosoapele si hainele le puteti aseza in suporturi speciale sau, pentru un aspect nonconformist, puteti opta pentru cuiere cu forme cat mai interesante, dispuse asimetric. Hainele ce urmeaza a fi spalate pot fi pastrate in cosuri supradimensionate din ratan. Spatiul de sub chiuveta este folosit de cele mai multe ori pentru depozitarea obiectelor de curatare. Cu toate acestea, utilizati diverse recipiente, pentru a pastra ordinea si in aceasta zona si pentru a gasi produsul dorit mai usor.

Daca spatiul va permite, amplasati o comoda sau un cufar la capatul cazii. Corpurile de colt sunt cele mai intalnite in amenajarea bailor, ajutand la economisirea spatiului. Tot pentru aceste zone, puteti opta pentru dulapuri inalte de tip soldat sau cadre din lemn, in care puteti aseza cutii din plastic sau ratan. Montand o bara pe perete, agatati de aceasta mai multe carlige, in care atarnati saculeti pentru a depozita obiectele personale.

Desi rolul sau este de a delimita spatiile si de a conferi intimitate, usa constituie si ea o metoda de depozitare; pe interiorul acesteia, amplasati organizatoare textile, in care puteti inmagazina produsele de intretinere personala sau chiar prosoapele. Nu numai ca sunt o metoda eficienta si ieftina, ci ocupa si putin spatiu. Nu in ultimul rand, politele reprezinta o solutie eficace in acest sens, datorita posibilitatii amplasarii lor foarte variate, cat si a spatiului folosit. Pentru a putea depozita cat mai multe obiecte si pentru a pastra baia cat mai aerisita si ordonata, apelati la aceleasi cutii mentionate mai sus, pentru a pastra obiectele.

Indiferent de dimensiunile baii dumneavoastra, metodele de depozitare joaca un rol important in pastrarea ordinii si in obtinerea unui spatiu cat mai aerisit.

Foto 1: All Up and On

Foto 2: Jasmine Way
Foto 3: The Contemporary Home
Un articol de
Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.