Setari Cookie-uri

Varul clasic vs. varul lavabil

Atunci cand vine vorba de zugravirea peretilor inca mai exista persoane care opteaza pentru varul clasic. Iata care sunt parerile membrilor Comunitatii referitoare la varul clasic si cel lavabil.

Atunci cand vine vorba de zugravirea peretilor inca mai exista persoane care opteaza pentru varul clasic. Iata care sunt parerile membrilor Comunitatii referitoare la varul clasic si cel lavabil, expuse in topicul Var sau lavabil de pe Forum.
iulianaiuladinu
“Nu stiu de ce dar de cand am zugravit cu vopsea lavabila mi se pare ca peretii nu mai respira, ca este ceva artificial. Parca atunci cand se zugravea cu var in locuinta era un alt aer, un alt aspect al peretilor. Ce spuneti? Mai ecologic ar fi o zugraveala cum se facea inainte cu var sau asa cum se face acum cu lavabil?”
kandra
"Eu prefer de 1000 de ori lavabilul decat varul de mai demult. Nu stiu daca este ecologic sau nu, dar ideea este ca se ingrijeste mai usor, nu ma murdaresc de pe el. Eu cred ca atunci cand zugraveam cu var normal, se usca foarte greu si parca peretii tineau caldura in ei. Cu lavabil mi se pare ca nu este asa. Sunt mai frumosi si mai sanatosi.
CRISTINAGRASU
"Cred ca aveti dreptate. Nici mie nu mi se pare lavabila nemaipomenita si eu cred ca varul era mai bun. Avea si rolul de dezinfectant."
crina007
"Ai dreptate, varul dezinfecteaza, se foloseste si pentru limpezirea si dezinfectarea apei din fantani, da un confort placut, neutralizeaza diferitele mirosuri, dar datorita faptului ca se lucreaza mai greu cu el s-a recurs la vopsele lavabile care sunt si toxice si nu permit ca tencuielile sa poata prelua surplusul de umiditate."
iacobjeny
"Eu sunt de acord cu varul lavabil. Se intretine mai usor si nu este necesar sa dai cu lavabil aproape in fiecare an asa cum trebuie sa dai cu var."
enciu07
"Depinde de fiecare! Desi nu sunt un expert, dar ma pricep destul de bine in domeniu pot spune ca desi majoritatea prefera lavabilul, motivand ca se intretine mai usor, are o rezistenta si o durata de viata mai mare, au fost si persoane care mi-au cerut in mod expres ca zugraveala la interior sa le-o fac cu var obisnuit si nu erau niste "necunoscatori" sau cu o putere financiara redusa ci dimpotriva! In acest caz , anumite nuante de culoare se obtin mai greu si se consuma, de obicei, o cantitate mai mare de var, dar zugraveala va permite tencuielii sa preia surplusul de umiditate atunci cand e cazul ( oricum am privi problema, lavabilul e pana la urma o "vopsea"), iar senzatia de proaspat, de curat e mult mai pregnanta!"
Daca esti curios sa afli si celelalte pareri sau ai ceva de adaugat te invitam sa participi la aceasta discutie pe Forum.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.