Setari Cookie-uri

Cum se izoleaza subsolul casei?

Am descoperit pe Forum un subiect legat de izolarea subsolului. Iata cateva sfaturi din partea membrilor Comunitatii.

In cautarea noastra dupa subiecte interesante pe Forum am descoperit un topic legat de izolarea subsolului.
Cea care se confrunta cu anumite probleme in privinta subsolului este maricica: "Buna! Locuiesc la parterul unui bloc si subsolul este plin de umezeala si in plus iarna vine frigul de acolo. Cum as putea sa izolez podeaua? Si cum ar trebui sa procedez? Izolarea se face de la mine din casa (adica trebuie sa izolez podeaua), sau din subsol (izoland tavanul subsolului). Si v-as mai ruga sa-mi recomandati materiale cu care as putea face acest lucru. Multumesc mult."
Iata cateva dintre raspunsuri:
z_flin
"Eu cred ca ideal ar fi sa izolezi in beci, pentru ca nu ti-ar inalta pardoseala. Daca nu, atunci in interior poti folosi un polistiren extrudat de minim 3 cm, peste care se poate monta cu usurinta parchetul."
BRATUBOTAN
"Eu am izolat blocul in toamna lui 2006 si pana acum confortul este asigurat. Aparusera pe la colturile tavanului mucegai. De atunci nu mai am probleme."
dumitrana_erica
"Aceeasi problema am avut-o si eu. In prima faza am izolat in beci cu polistiren de 5 dar dupa 2 ani am ajuns la concluzia ca trebuie izolata si podeaua din casa cu polistiren de 3. Ce pot sa spun este ca se simte de cand am izolat pe interior, deci nu irosi bani si munca pentru beci."
vasile_tarta
"De acord cu celelalte pareri de pe forum. Ideal ar fi sa izolezi in beci (dinspre rece spre cald este mult mai eficient) dar practic, in asemenea cazuri se procedeaza la termoizolatii interioare care iti ofera un confort imediat. Atentie insa la materialul pe care il procuri! Sa fie pentru trafic circulabil (sau greu), in functie de existenta mobilierului, altfel ai putea avea surprize neplacute dupa montarea parchetului si asezarea mobilei."
cde
"Daca planseul este de beton solutia este izolatie din interior. Este important sa se izoleze si peretii cu vopsea izolatoare care nu stiu cat de disponibila este."
ionel_lupan
"Buna Maricica. Ai mai multe optiuni pentru rezolvarea problemei. Daca ai deja parchet pe jos, nu merita sa-l scoti si sa izolezi podeaua din interior. Daca urmeaza sa faci o renovare in apartament atunci e ok, iti izolezi in timpul renovarii. Cel mai bine, totusi, e sa izolezi din subsol cu spuma poliuretanica rigida."
kandra
"Cel mai bine este sa izolezi si pardoseala in casa si in beci. Parchetul merge scos de 2-3 ori fara probleme!"
Cristian25
"In primul rand ar trebui sa izolati tavanul de la subsol. Apoi, daca puteti sa izolati si podeaua cu polistiren extrudat, ar fi ideal. Confortul termic o sa sporeasca."
Doresti sa afli mai multe informatii legate de izolarea subsolului sau consideri ca ai ceva de adaugat? Te invitam sa participi la aceasta discutie deschisa pe Forumul Condo.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.