Setari Cookie-uri

Stilul romantic - Discutii pe Forum

Caracterizandu-se printr-o combinatie frumoasa de culori linistitoare, imprimeuri elegante si texturi bogate, stilul romantic ofera clasa oricarei locuinte.

Caracterizandu-se printr-o combinatie frumoasa de culori linistitoare, imprimeuri elegante si texturi bogate, stilul romantic ofera clasa oricarei locuinte. In cautarea noastra dupa subiecte interesante pe Forum am descoperit un topic in care se prezinta diferitele caracteristici ale acestui stil.
Simina_raluca este cea care deschide discutia legata de stilul romantic, invitand membri comunitatii sa-si expuna parerile: "Hello, Mie mi se pare superb stilul romantic. Mi-as dori enorm un dormitor amenajat in acest stil. Voi ce parere aveti?"
Luminitagrigoriu raspunde provocarii, mentionand cateva trasaturi generale ale mobilierului in stil romantic: "Stilul romantic in mobilier: mobila cu linii rotunjite, noptierele vor avea picioare zvelte, paturile vor avea tabliile tapitate cu matase si cu multe perne de matase, acesoriile vor crea un tot unitar."
Completari la cele afirmate de catre luminitagrigoriu aduce mgkarmen2003: "mobilierul are forme curbe,este capitonat sau tapitat cu materiale inflorate sau din catifea/plus. Patul are baldachin sau ceva cat de cat asemanator, cu perdea transparenta. Se folosesc draperii si perdele ample. Multe perne fantezii. Fierul forjat poate avea un loc important, cuier, paravan, aplice-stativ pentru flori, masute.... sau din lemn.. (dar e mai complicat pentru ca ar fi frumos sa fie sculptat) sau patinat si pictat manual cu flori... acum depinde de banii de care dispui. Iar culorile pot fi in nuante de ocru, oranj, bordeux, oliv, verde de china, bej ca untul, trandafiriu. Sa traiesti si sa te tot bucuri."
TheCat este utilizatoarea care ne informeaza de cateva caracteristici ale curentului numit Romantism: "Romantismul este o miscare europeana aparuta la inceputul secolului 19, ca o reactie impotriva clasicismului. Acesta promoveaza fantezia, libertatea de expresie, incurajeaza cultul naturii. Se bazeaza si incurajeaza intuitia, instincul, trairile, simturile.... Initial a influentat literatura, pictura apoi arhitectura si de aici stilurile de decoratiuni - mobilierul."
Daca ai ceva de adaugat referitor la stilul romantic sau esti curios si de celelalte pareri te invitam sa participi la aceasta tema de discutie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.