Setari Cookie-uri

Decoreaza cu motive florale

Temele florale au fost dintotdeauna foarte cautate datorita faptului ca reusesc sa invioreze orice incapere si pentru ca aduc putin din lumea naturala in spatiul interior.

Temele florale au fost dintotdeauna foarte cautate datorita faptului ca reusesc sa invioreze orice incapere si pentru ca aduc putin din lumea naturala in spatiul interior.
In general decoratiunile cu imprimeuri florale complicate sunt evitate pentru a nu aglomera spatiul, insa acestea, in momentul in care sunt folosite corect ofera un tipar de la care poti sa pornesti pentru o schema cromatica generala.
Mai mult decat atat, majoritatea decoratiunilor cu imprimeuri florale sunt disponibile intr-o varietate de nuante si culori putand fi combinate foarte bine cu obiecte monocromatice, cu carouri sau dungi.
Pentru a avea o incapere ce te trimite cu gandul la o gradina spectaculoasa, inspira-te din aceste cateva idei legate de modul de utilizare al decoratiunilor florale in spatiul interior.

  • Cauta imprimeuri florale ce preiau anumite culori pe care le-ai folosit deja in amenajarea locuintei tale. In situatia in care covorul este de culoare verde inchis poti sa alegi imprimeuri cu frunze frumoase. Daca covorul este de o culoare neutra sau pur si simplu iti doresti o imagine neutra, cateva imprimeuri cu flori stilizate de culori deschise sunt cea mai buna alegere.
  • Echilibreaza imprimeurile complicate prin intermediul unor suprafete clare si curate in cazul peretilor, pardoselii, perdelelor sau draperiilor. Imprimeurile florale sunt foarte frumoase, iar daca alegi doar cateva, imaginea va fi una reusita. Folosirea unor fundaluri simple iti ofera flexibilitate in reinnoirea periodica a accesoriilor.
  • O metoda simpla de a elabora o schema cromatica este sa alegi culoarea de fundal a unui obiect decorat cu motive florale pentru zugravirea peretilor.
  • In continuare, analizeaza atent imprimeul floral pentru a alege culorile secundare ce au rol de accentuare.
  • In general, culoarea secundara este o nuanta placuta si delicata ce poate fi folosita pentru covor sau tapiterie. Un verde frumos, sau un roz pal reprezinta cateva posibilitati.
  • Cea de-a treia culoare este de regula o culoare mai intensa, precum albastru, galben sau rosu. Foloseste aceste culori pentru accesorii mai mici dispuse in intreaga incapere. Fotografiile, vasele decorative, cutiile mici, lumanarile sunt doar cateva exemple.
  • Foloseste principiul de amenajare al repetitiei pentru a echilibra imaginea unui imprimeu floral. Repeta tesaturile in asa fel incat imprimeul sa fie vizibil in intreaga incapere. De exemplu, daca patul tau este imbracat intr-un material cu imprimeuri florale repeta acelasi imprimeu in cazul unei perne decorative asezate pe un scaun.
  • Extinde tema florala intr-o incapere alaturata zugravind peretii intr-o nuanta ce se gaseste in cadrul imprimeului. Repeta decoratiunea florala in cadrul pernelor, draperiilor sau accesoriilor din incaperea respectiva.
  • Mobilierul tapitat va fi adus la viata atunci cand este acoperit cu un material ce prezinta imprimeuri florale. Insa, inainte de a face acest lucru asigura-te ca tapiteria noua o sa-ti placa pentru o vreme indelungata. In caz contrar, alege tapiterie monocromatica sau cu o textura simpla pe care o poti decora cu perne ce prezinta imprimeuri florale.
  • Covorasele cu detalii florale adauga o nota de culoare, insa aceste imprimeuri nu trebuie sa fie foarte complicate pentru a evita o imagine supraaglomerata.

Important!
Imprimeurile florale dintr-o locuinta pot oferi imagini foarte placute si rafinate, insa evita exagerarile. Orice imprimeu complicat sau repetat in exces nu face altceva decat sa incarce la nivel vizual incaperea. Astfel, in loc sa te bucuri de imaginile naturii, camera ta va avea un aspect aglomerat iar starea ta de spirit va fi una nelinistita.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.