Setari Cookie-uri

Intretine corect inoxul!

Majoritatea electrocasnicelor si a bucatariilor moderne sunt realizate din inox!

Majoritatea electrocasnicelor si a bucatariilor moderne sunt realizate din inox! Inoxul, aliaj de metale cu proprietati inoxidabile, este ideal pentru orice bucatarie deoarece este foarte rezistent: nu rugineste si nu favorizeaza dezvoltarea microbilor (nu prezinta pori). Daca initial era intalnit la o scare foarte inalta, precum bucatarii foarte luxoase si scumpe, astazi este gasit aproape in fiecare bucatarie din orice locuinta, nu numai sub forma mobilierului ci si a diverse electocasnice necesare unei convietuiri moderne.
Insa, ca oricare alt finisaj, inoxul necesita o intretinere foarte atenta si minutioasa pentru a se pastra cat mai mult timp si intr-o forma foarte buna. Primul lucru pe care trebuie sa il stim, atunci cand dorim sa ne cumparam ceva din inox, este acela ca suprafetele din inox nu se curata cu detergentii obisnuiti sau cu buretele de vase. Pe cat de rezistent este pe atat de sensibil este la interactiunea cu diversi detergenti, prafuri sau paste. Astfel, atunci cand achizitionati mobilier sau accesorii din inox, trebuie sa va informati si despre detergentii potriviti pentru curatarea materialului deoarece veti avea investitii serioase de facut in aceasta privinta. Showroom-urile care prezinta astfel de produse au sau stiu sigur de unde puteti achizitiona solutiile speciale pentru curatatea lui.
Metodele clasice sunt simple insa cat de bune sunt ... ramane de vazut. Este stiut faptul ca se recomanda doar produsele crema deoarece acestea nu risca sa zgarie inoxul. Alaturi de acest tip de detergent trebuie sa folositi si o carpa foarte moale sau o laveta. In plus, trebuie sa acordam o atentie sporita picaturilor de apa care intra in contact cu inoxul. Apa este foarte dura si poate lasa cu mare usurinta pete vizibile pe mobilierul vostru din bucatarie. Asa ca, stergeti imediat apa cu o laveta sau o carpa uscata si moale.
In cazul in care aveti vesela din inox trebuie sa ii acordati o atentie sporita. Dupa fiecare folosire, vesela trebuie curatata cu mare atentie si stearsa apoi cu o carpa uscata. Nu este indicat sa lasati curatarea veselei din inox pentru a doua zi, ea trebuie intretinuta in mod constant si cu atentie foarte mare.
Astfel, desi este foarte convenabil si modern sa avem accesorii din inox in locuinta, trebuie sa suportam si consecintele acestei decizii!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.