Setari Cookie-uri

Decor din caramizi de sticla!

Un perete din caramida de sticla ofera un aspect deosebit intr-o locuinta contribuind la designul interior al casei!

Un perete din caramida de sticla ofera un aspect deosebit intr-o locuinta contribuind la designul interior al casei! Indiferent ca discutam despre apartamente de bloc sau despre case, dorinta de a beneficia de lumina naturala in interiorul nostru este aceeasi. Din acest motiv, caramida de sticla este din ce in ce mai des folosita in amenajarile interioare. O prima caracteristica a acesteia este faptul ca permite trecerea luminii naturale in proportie de 50-70%. Un alt atu este faptul ca prezinta numeroase modele si culori, incadrandu-se in orice tip de ambient interior sau exterior. Cu ajutorul caramizii de sticla putem oferi unui apartament de bloc mai multa lumina si o senzatie de spatialitate mai mare. Iata cateva idei pe care le puteti pune in practica cu ajutorul acestui finisaj. De exemplu putem realiza peretele interior al baii din caramida de sticla. Sau putem opta pentru cel al bucatariei (in mod special in apartamentele de bloc in care bucatariile si baile sunt spatii inguste si intunecate). Cei care locuiesc la casa, se pot sfatui cu un arhitect si pot realiza un perete exterior din acest material. Efectul creat va surprinde placut si va veti bucura de un interior foarte luminos.
Trebuie sa stim faptul ca, acest material este foarte sensibil si la diferente mari de temperatura caramizile de sticla se dilata sau se contracta. Din acest motiv trebuie sa oferim un spatiu flexibil in locurile in care materialul se imbina cu tavanul sau cu pardoseala. Aceasta zona trebuie protejata cu un strat de spuma poliuretanica sau chiar cu polistiren. Acest spatiu va permite contractarea si dilatarea caramizilor impiedicand craparea sau chiar spargerea lor.
Inainte de a realiza peretele despatitor sau fereastra dorita trebuie sa amenajam o armatura din tije de otel, amplasate atat vertical cat si orizontal. Datorita acestei armaturi nu veti avea probleme legate de rezistenta peretelui in cauza. Acest tip de caramizi se monteaza obisnuit, cu mortar de ciment iar rosturile sunt chituite exact ca la gresie si faianta. Puteti alege nuanta dorita pentru chit, acesta oferind un plus estetic peretelui dumneavoastra.
Un alt avantaj, deloc neglijabil, este faptul ca aceste caramizi ofera un grad foarte ridicat de izolare fonica si termica, fapt ce se datoreaza golului din interiorul lor, umplut cu aer la o presiune mica. Puteti, cu alte cuvinte, economisi sume importante de bani atunci cand vine factura la gaze. In plus, acestea au o rezistenta foarte mare la foc, mai mult de 50 de minute, sunt foarte rezistente la intemperii si ofera intimitatea dorita in locuinta. Iar in cazul in care o placa are probleme se poate inlocui cu mare usurinta, fara a strica tot peretele din incapere.
Si daca v-am convins deja de calitatile si valorile estetice ale acestui material, puteti trece pe lista finisajelor pentru renovare si caramida de sticla!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.