Setari Cookie-uri

Efectul fumului de tigara asupra casei noastre!

Pe intai ianuarie 2008, francezii au spus "adio" fumatului in locurile publice inchise. Placut sau neplacut, decizia functioneaza din 2002 in Grecia, din 2005 in Italia, treptat extinzandu-se in foarte multe tari.

Pe intai ianuarie 2008, francezii au spus "adio" fumatului in locurile publice inchise. Placut sau neplacut, decizia functioneaza din 2002 in Grecia, din 2005 in Italia, treptat extinzandu-se in foarte multe alte tari. Aceasta interdictie este foarte benefica atunci cand iesim in restaurante, cluburi, baruri sau cafenele. Inconstient insa, acest fapt are si repercursiuni mai putin placute deoarece foarte multi fumatori opteaza pentru varianta de a "petrece" in propria casa, nefiind nevoiti astfel sa renunte la fumat. Spatiul de acasa destinat fumatului se extinde asa dar din balcon, catre bucatarie, living si chiar in dormitor. Intr-adevar problema cea mare este sanatatea noastra si cea a persoanelor care locuiesc cu noi si care, desi nu sunt fumatori, sunt afectati direct de fumul de tigara. Trecand peste partea de "aer curat" in casa, trebuie sa avem in vedere si alte aspecte negative care ne afecteaza locuinta in timp. Sa spunem lucrurilor pe nume: indiferent cat aerisim casa, fumul de tigara patrunde, in timp, in mobilier, in zugraveala, in haine. Astfel peretii se vor ingalbeni, mobila va fi mai greu de curatat, perdelele vor avea un aspect imbacsit si lista continua la nesfarsit. Si plantele vor avea de suferit, deoarece acestea au nevoie de lumina si aer proaspat nu de fum de tigara. Ce putem face totusi pentru a diminua problemele create de fumul de tigara in locuinta? Iata cateva sfaturi care intarzie (dar nu impiedica) acest proces negativ din locuinta noastra.
- In primul rand trebuie, indiferent de ocazie, sa fumam doar pe balcon. In cazul in care acesta este inchis trebuie sa lasam fereastra deschisa in permanenta pentru a se aerisi zona foarte bine.
- Daca totusi fumul patrunde in locuinta, putem amplasa un vas cu apa rece pe calorifer, acesta reusind sa mentina atmosfera proaspata si umeda in locuinta.
- Plantele aromate, uleiurile sau betisoarele parfumate, pozitionate in vase decorative, sunt ideale pentru zonele de zi, in mod special in spatiile invecinate balconului, unde exista riscul sa patrunda fum de tigara.
- Deodorantele de camera, de asemenea, reusesc sa faca minuni atunci cand simtim diverse mirosuri in locuinta.
- Plantele, ofera oxigen si parfum caselor noastre. Totusi acestea nu pot lupta cu fumul de tigara. Ne ajuta doar sa pastram sanatatea din casa.
- Pentru a distruge raul din radacina, puteti cumpara nisip special pentru scrumiera. Acesta are un efect garantat, indepartand mirosul de fum de tigara. In plus puteti alege atat nuanta cat si aroma preferata de dumneavoastra.
Ideal este totusi sa renuntam la fumat!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.