Setari Cookie-uri

Reguli pentru un decor reusit in casa!

Un decor reusit in interiorul casei tale inseamna, in primul rand, armonie de culori, spatialitate si functionalitate!

Un decor reusit in interiorul casei tale inseamna, in primul rand, armonie de culori, spatialitate si functionalitate! Cum putem imbina insa toate aceste lucruri intr-o locuinta cu dimensiuni modeste? Iata cateva reguli pentru un decor reusit:
1. Fa o lista cu tot ceea ce nu iti place din casa si cu tot ceea ce nu iti foloseste. Indiferent ca vorbim de mobila, accesorii sau obiecte decorative, incearca sa scapi de ceea ce incarca inutil spatiul locuintei tale.
2. Realizeaza o lista detaliata cu ceea ce vrei sa schimbi in interioare: ce culori vor avea peretii, tavanele, ce perdele si draperii s-ar asorta si ce obiecte decorative vor intregi imaginea de ansamblu.
3. Pentru ca vorbim de o locuinta cu dimensiuni modeste, alege un corp de mobilier pe tot peretele, inalt si cu rafturi deschise (arata mult mai bine un sifonier cu rafturi inchise si deschise decat doua mai mici). Poti apela la corpuri inalte si nu foarte late, cu sertare pe toata inaltimea. Pozitioneaza-le doar in colturile camerei.
4. In living nu amplasa mobilier masiv. Alege o canapea aerisita, intr-o nuanta deschisa. Daca preferi sa fie invelita intr-un material textil evita ca acesta sa aibe un model incarcat si foarte colorat. Alege ceva cat mai simplu.
5. Incearca sa folosesti masute cu blat din sticla si comode cu usi din acelasi material. Nu au un aspect rece ci ofera mai mult spatiu.
6. Renunta la covoare mari si incarcate. Opteaza pentru ceva mic, fara model si intr-o nuanta in contrast cu cea a mobilei si a pardoselii.
7. Stiu, tapetul este la moda. Dar, in locuintele cu incinte modeste, trebuie sa ai mare grija ce alegi. Daca iti doresti tapet cu model colorat si incarcat nu il aplica pe toti peretii camerei. Pozitioneaza-l doar pe un singur perete si incearca sa oferi lumina si spatialitate prin zugravirea celorlalti intr-o culoare deschisa.
8. Ofera viata decorand ferestrele cu perdele vaporoase, transparente. Daca nu te bucuri de ferestre mari sau de o pozitionare avantajoasa a acestora, fata de punctele cardinale, renunta la draperi. Trebuie sa lasam lumina naturala sa patrunda cat mai mult in casa.
9. Foloseste obiecte decorative de dimensiuni mari, in nuante aprinse. Ele vor sterge din monotonia creata de culorile simple ale peretilor si perdelelor. Un tablou mare, amplasat in living, este mai mult decat suficient.
10. Porneste de la nuanta peretilor. Derivand culoarea respectiva vei intelege ce trebuie sa adaugi pentru a oferi lumina, viata si caldura casei tale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.