Setari Cookie-uri

Mobilier, mobilier, mobilier....

Piesele de mobilier intalnite pe piata la ora actuala sunt frumoase, diverse si variaza ca pret. Multi dintre romani opteaza pentru ceea ce le permite bugetul: scump, ieftin, mediu, realizat la comanda etc.

Piesele de mobilier intalnite pe piata la ora actuala sunt frumoase, diverse si variaza ca pret. Multi dintre romani opteaza pentru ceea ce le permite bugetul: scump, ieftin, mediu, realizat la comanda etc.
Indiferent de modelul, designul, pretul sau finisajul mobilei la care visam, trebuie sa verificam anumite lucruri ce tin de modul in care au fost lucrate piesele respective, lucruri care se observa usor. Asa ca nu va lasati pacaliti de designul si culoarea sifonierului ci treceti la o cercetare mai amanuntita a acestuia. In primul rand cititi cu atentie eticheta. Aceasta trebuie sa prezinte materialul din care este facut corpul respectiv. Daca va achizitionati o piesa de mobilier din PAL trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa o amplasati intr-o incinta umeda (bucatarie, baie sau camere neizolate) deoarece se imbiba de apa in timp si se strica - se cocoseaza, se lasa usile etc. Atentie mare si la finisaj: vopseaua sau lacul trebuie sa fie aplicat uniform si neted. Usile si sertarele corpului in cauza trebuie sa se deschida si sa se inchida usor, sa fie prinse bine. Sau exista solutia de a achizitiona mobila din lemn masiv nefinisata. Aceasta va costa mai ieftin si, in plus, veti putea alege exact nuanta care va place pentru finisaj. Finisarea este usor de facut: smirgheluiti corpurile si apoi vopsiti-le sau lacuiti-le in culoarea dorita. Exista si ateliere care pot finisa pentru dumneavoastra corpurile. Nu costa mult si va veti bucura de o mobila de calitate, in culoarea dorita si la un pret acceptabil. Daca beneficiati totusi de o piesa de mobilier la care tineti foarte mult (mostenire de familie), insa s-a invechit si deteriorat de-a lungul vremii, nu are rost sa cumparati alt ceva. Puteti reconditiona mobila veche foarte usor si simplu. In primul rand cumparati balamale noi, inchizatori si manere asortate. Apoi aveti doua variante: fie smirgheluiti si vopsiti corpurile, fie aplicati un strat subtire de ceara pentru parchet. In cazul in care cumparati o noua saltea de pat (deoarece rama este inca buna) trebuie sa stiti ca, pentru a prelungi "viata" acesteia, necesita o schimbare pe ambele fete in fiecare anotimp (de ce in fiecare anotimp? nu este o regula ci doar va ajuta sa tineti minte cand trebuie sa faceti acest lucru). In privinta canapelelor si a fotoliilor putem cumpara huse de protectie. In camerele foarte populate exista riscul ca materialul canapelei sa se toceasca si sa se deterioreze in timp. Pentru a preveni acest lucru trebuie sa folosim huse, pe care sa le schimbam atunci cand consideram de cuviinta. Acelasi lucru este valabil si pentru pernele decorative.
Fiecare piesa de mobilier, indiferent de materialul din care este realizata, necesita o ingrijire permanenta. Deoarece nu ne permitem sa cumparam mobila noua in fiecare an, trebuie sa fim foarte atenti, din toate punctele de vedere, la ceea ce achizitionam. Apoi sa le pastram si sa le ingrijim cu drag!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.