Setari Cookie-uri

Cum sa decoram fatada casei?

Am tot discutat si prezentat diverse moduri de a ne decora interiorul casei, de a impodobi bradul de Craciun si de a aranja masa pentru seara magica. Ce facem insa cu fatada exterioara a casei?

Am tot discutat si prezentat diverse moduri de a ne decora interiorul casei, de a impodobi bradul de Craciun si de a aranja masa pentru seara magica. Ce facem insa cu fatada exterioara a casei?
Cei care stau la casa isi doresc foarte mult, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, sa isi impodobeasca locuintele cat mai frumos, asemenea caselor americane pe care le tot vedem prin filme!
Abia in anul 1904 s-a extins decorarea casei si la exterior si a pornit din San Diego, apoi in New York in anul 1912. Mai intai au aparut brazii impodobiti in curte iar apoi au aparut fatadele caselor, sediile de firme etc. Nu a trecut mult timp pana cand romanii au preluat si ei acest frumos obicei care contribuie intr-o foarte mare masura la atmosfera de Sarbatoare! Fie ca ne plimbam prin Bucuresti, fie ca mergem la munte sau chiar la mare, ne vom bucura de brazi impodobiti, de reni, de Mosi Craciuni si de copaci imbracati in instalatie! Cea mai des intalnita si cea mai avantajoasa forma de iluminare exterioara este cea a ledurilor (Light Emiting Diodes). Acestea consuma cu pana la 80% mai putina energie decat restul resurselor de iluminat. In cazul instalatiilor folosite la amenajarea fatadelor exterioare, ledurile sunt o metoda ideala deoarece, pe langa consumul redus de energie, au si o rezistenta foarte buna - pana la 100.000 de ore. Pentru a oferi o imagine de efect exteriorului locuintei instalatia trebuie amplasata in anumite locuri si intr-o anumita ordine. Incepeti decorarea casei amplasand instalatia de la acoperis catre sol, de sus in jos. Subliniati conturul acoperisului, coborand apoi catre balcon, usi, ferestre etc. Puteti contura casa fie intr-o singura nuanta fie in doua. In cazul in care va bucurati si de un brad in curte il puteti impodobi pe acela. Daca nu aveti, atunci optati pentru pozitionarea unei instalatii curgatoare, de o singura culoare, intr-un pom foarte apropiat de casa dumneavoastra. Si daca tot ati inceput procesul de decorare al fatadelor nu trebuie sa va zgarciti chiar la final. Accentuati asa dar aleile din curte, pomisorii, brazii! Nu trebuie sa folositi lumini de o culoare anume ci pur si simplu alegeti ce va place. Inainte sa va apucati de acest proces ar trebui sa discutati cu un instalator. Cunoastem cu totii diferite cazuri in care astfel de amenajari au starnit incendii sau elecrocutari. Instalatorul stie cel mai bine ce tip de instalatie se potriveste sau nu pentru o amenajare exterioara. Nu uitati, acestea trebuie sa fie foarte bine izolate, sa reziste la umiditate si temperaturi scazute!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.