Setari Cookie-uri

Bradul de Craciun ... natural sau artificial?

Ce poate fi mai frumos in perioada sarbatorilor de iarna decat sa impodobesti bradul si sa te bucuri apoi de frumusetea sa?

Ce poate fi mai frumos in perioada sarbatorilor de iarna decat sa impodobesti bradul si sa te bucuri apoi de frumusetea sa?
Si la ora actuala bradul reprezinta "piesa centrala" a unei locuinte. Singura schimbare este aceea ca, in ultimii ani foarte multi romani, au optat pentru brazii artificiali. Ce este mai avantajos pentru noi: sa achizitionam un brad natural sau un brad artificial? Trebuie sa recunoastem ca, la atmosfera magica a Craciunului, contribuie si mirosul de brad natural. Prin simpla sa prezenta impunatoare, acesta reuseste sa accentueze spiritul sarbatorilor de iarna. Care sunt insa micile probleme care apar atunci cand optezi pentru un brad natural? In primul rand trebuie sa faci cateva modificari in casa. Si anume, un brad natural nu poate fi amplasat oriunde, de exemplu langa o sursa de caldura (calorifer sau soba). In al doilea rand, stim foarte bine ca, dupa cateva zile, exista riscul ca acesta sa se scuture si sa nu mai ofere casei imaginea bogata si fermecatoare din prima zi. In plus, bradul natural necesita si o intretinere foarte atenta (se uda trunchiul zilnic pentru a rezista cat mai mult) iar curatenia dupa el nu este chiar atat de usoara.
Alte persoane iau in calcul si pretul brazilor naturali si faptul ca, anual, se taie cateva zeci de mii de pomi care, in maxim 30 de zile de la taiere se usuca si sunt aruncati. Cu alte cuvinte, intervine si o problema de ordin ecologic in privinta alegerii lor.
Daca alegeti un brad artificial nu veti intampina probleme legate de amplasarea sau de intretinerea acestuia. Aveti astfel si posibilitatea sa economisiti bani folosind-ul si anul viitor. In privinta aspectului putem spune ca arata foarte bine. In orice caz, Mos Craciun lasa cadouri sub orice tip de brad! Singurul dezavantaj este acela ca nu lasa in locuinta dumneavoastra mirosul specific sarbatorilor de iarna ci are un aer comercial fiind realizat din plastic.
Cei care locuiesc la curte pot face cateva schimbari din acest an. Isi pot achizitiona brazi mici, in ghiveci, pentru a-i impodobi. Apoi ii pot planta in curte dupa terminarea sarbatorilor. Sau, daca beneficiati deja de un brad natural in gradinita de langa casa este si mai simplu, impodobiti-l pe acela. Va veti bucura de un adevarat spectacol de luminite si beteala iar, in cazul in care mai si ninge, decorul va fi de-a dreptul din povesti!
Persoanele care nu si-au cumparat inca bradul si care opteaza deja pentru unul natural, este indicat sa il cumpere dintr-un magazin autorizat deoarece acestea achizitioneaza pomi care sunt plantati si crescuti special pentru a fi taiati in perioada sarbatorilor de iarna!
Indiferent de optiunea dumneavoastra (eu nu m-am hotarat inca) este cazul sa il achzitionati in cel mai scurt timp posibil. Stim cu totii ca pretul lor este in crestere! Voi ce fel de brad alegeti anul acesta?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.