Setari Cookie-uri

Realizati singuri coronita pentru usa!

Este absolut firesc sa ne dorim ca, in perioada sarbatorilor de iarna, locuinta noastra sa arate cu totul si cu totul special. Cum putem transforma insa decorul casnic de zi cu zi intr-un cadru de poveste?

Este absolut firesc sa ne dorim ca, in perioada sarbatorilor de iarna, locuinta noastra sa arate cu totul si cu totul special. Cum putem transforma insa decorul casnic de zi cu zi intr-un cadru de poveste? Cu ajutorul ornamentelor si decoratiunilor de sezon, pe care le gasim in aceasta perioada peste tot: in magazine de profil, hipermarketuri, piete etc. Chiar daca sunt foarte frumoase, majoritatea dintre ele nu reusesc insa sa ofere decorului din locuinta noastra acea nota de personalitate pe care o dorim. Solutia este sa realizam singuri ornamentele de Craciun sau, daca nu avem timp, macar coronita pentru usa de la intarea in locuinta. Astfel, din lucruri aparent banale (scoici aduse din vacantele la malul marii, ghinde si cornuri adunate de pe aleile din parc, panglici, globuri sparte, pe care voiai sa le arunci la gunoi, lumanari aproape consumate etc.) putem crea podoabe originale, care sa inveseleasca si sa ne personalizeze casele. Tot ceea ce trebuie sa facem pentru a obtine o coronita unicat este sa urmam cativa pasi. Veti vedea ca nu va fi greu deloc! Ba, dimpotriva, va fi chiar distractiv.
- Mai intai de toate, asigurativa ca aveti pe masa de lucru toata “materia prima” necesara. Evident, aceasta poate varia in functie de preferintele noastre. Astfel, pentru suport, poti folosi traditionalele ramurele de brad, dar si crengute de copac. In ceea ce priveste ornamentele, posibilitatile sunt foarte multe: conuri, nuci, flori de craciunica, flori naturale uscate si vopsite in culoarea preferata, bobite rosii, clopotei, figurine cu tematica de sezon (Mos Craciun, ingerasi). Pe langa acestea, mai aveti nevoie de panglica si de un tub de silicon pentru lipit. Inainte de a va apuca de lucru trebuie sa tineti cont de o unitate cromatica si de un echilibru.
- Aveti grija ca suportul sa fie bine realizat, pentru a nu exista riscul sa se destrame ulterior. Prindeti in suport mai intai ornamentele mari. Pentru o buna fixare, lipiti-le cu silicon.
- Infasurati in jurul suportului panglica, taiata oblic la capete, si leagati-o cu fundita.
- Impodobiti coroana cu celelalte decoratiuni, mai mici (de exemplu, bobite rosii si conuri), si lipiti-le cu silicon.
- Dupa ce ati terminat coronita, asteaptati cateva ore, pentru ca siliconul sa se usuce.
Dupa finalizarea etapelor va veti bucura de o coronita de usa exact pe gustul dumneavoastra!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.