Setari Cookie-uri

Curatenia de Sarbatori!

Cu ce sa incepem? Cum sa facem fata acestei etape cand nu avem un ajutor prea mare si suntem deja presati de timp?

Cu ce sa incepem? Cum sa facem fata acestei etape cand nu avem un ajutor prea mare si suntem deja presati de timp?
Pentru ca mai avem la dispozitie doar doua saptamani, cel mai indicat lucru este acela de a duce la curatatorie lucrurile mari din casa: covoare, lenjerii, plapumi etc. Vom scapa astfel de spalat covoare imense, de caratul acestora pe scarile din bloc etc. Fiecare membru al familiei trebuie sa se ocupe, in week-end-ul care urmeaza, de propria camera. Incepeti cu golitul sifonierelor din incinte. Acestea trebuie sterse cu o solutie specifica si apoi aeriste. Este indicat sa sortati, cu aceasta ocazie, si hainele din ele. Asa ca evacuati obiectele vestimentare pe care nu le mai folositi de foarte mult timp si pe cele care sunt vechi. Sunt sigura ca veti gasi multe persoane care vor avea nevoie de ele.
Acest proces trebuie realizat si in bucatarie, living, debara, baie si balcon. Curatenia trebuie sa inceapa de "sus in jos". Pentru ca livingul si bucataria sunt camerele in care ne petrecem foarte mult timp aici apare si cel mai mult deranj: reviste uitate pe rafturi, pungi si pliante adunate de la ultimele cumparaturi, cd-uri, pete pe scaune si canapele. Scapati de ceea ce nu va mai trebuie, de panzele de paianjen ascunse pe sub mobila, goliti vitrinele si dulapurile stergandu-le cu detergentii potriviti. Este foarte important sa faceti cat mai mult loc pentru decoratiunile de Craciun, pentru bradul impodobit etc.
In aceasta perioada a anului veti folosi foarte mult camara. Asa ca, inainte de a trece in bucatarie, puteti "rezolva" incaperea mentionata mai sus. Cu aceasta ocazie veti face si mai mult spatiu aruncand din obiectele de care nu mai aveti nevoie!
In bucatarie o sa aveti cel mai mult de lucru. Din acest motiv este indicat sa va ocupati chiar dumneavoastra. Goliti frigiderul de mancare, spalati-l si aruncati produsele cu termenele de valabilitate expirate. Nu uitati de numeroasele sertare de la mobila de bucatarie, de cuptorul de la aragaz, vesela, oale si servicii. Abia dupa curatarea celor mentionate putem trece la spalatul faiantei si gresiei.
Foarte important este si holul casei! In nici un caz nu trebuie sa lasati incaltaminte murdara si ... haine peste haine. Opriti doar elementele de care chiar aveti nevoie in aceasta perioada si incercati sa ascundeti restul macar pentru cateva zile.
Pentru spalatul geamurilor este bine sa alegeti o zi cat mai apropiata de Craciun. Daca le veti curata cu ceva timp inainte si aveti ghinionul sa ploua dupa, actiunea a fost realizata degeaba. Nu uitati, in Ajunul Craciunului mai stergeti putin praful, o ultima aspirare si aerisiti fiecare camera in parte! Spor la curatenie!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.