Setari Cookie-uri

PAL vs. Calitate si Lux

Mobilierul este unul din elementele cele mai importante in crearea designului interior a oricarei locuinte. Materialele din care acesta este realizat, finisajele si designul acestuia ofera locuintei rafinamentul si functionalitatea. Alegerea pieselor de mobilier care ne vor "imbraca" locuinta este foarte dificila, datorita ofertei variate de pe piata.

Mobilierul este unul din elementele cele mai importante in crearea designului interior a oricarei locuinte. Materialele din care acesta este realizat, finisajele si designul acestuia ofera locuintei rafinamentul si functionalitatea.
Alegerea pieselor de mobilier care ne vor „imbraca” locuinta este foarte dificila, datorita ofertei variate de pe piata.
Productia de mobilier este un domeniu care a evoluat foarte mult in ultimii 40 de ani. In tot acest timp au fost folosite diverse materiale pentru realizarea pieselor de mobilier: lemn, MDF, PAL melaminat, sticla, piatra de cristal, etc.
Cel mai ieftin material - desi in Romania nu s-ar spune - este PAL-ul, adica placi aglomerate de lemn. Acesta nu este singurul aspect „pozitiv” al PAL-ului; acest material este si foarte usor de lucrat - fara a necesita utilaje sofisticate sau scumpe. Acesta este si explicatia faptului ca exist peste 100 de „fabrici autohtone de mobilier” in fiecare oras mare al tarii. Cam aici se si termina avantajele PAL-ului. In schimb dezavantajele cumpararii de mobilier realizat din PAL melaminat sunt numeroase.
Mobilierul din PAL are un aspect „saracacios” - si la propriu si la figurat - un aspect care adesea inspira „un buget redus” alocat in amenajarea locuintei. Este adevarat ca orice producator de mobilier ne promite ca mobilierul nostru va arata exact ca in poza rupta dintr-o revista de lux... si este, de asemenea adevarat, ca in unele cazuri seamana, insa materialul si finisajele care lasa de dorit, ne creeaza impresia unei copii foarte ieftine a unui mobilier deosebit.
Si desi ne bucuram cand auzim ca ne costa mobilierul de bucatarie 1000 de euro, nu tinem cont de faptul ca PAL-ul, indiferent de caracteristicile acestuia, se deterioreza; iar intr-un an vom fi nevoiti sa cautam un alt design pentru mobilierul de bucatarie. Tinand cont ca pretul unei bucatarii de lux, realizata de un mare producator international, porneste de la 3000 euro (incluzand electrocasnicele), e garantata minim 5 ani, vom descoperi in timp - si pe banii nostri - ca mobilierul din PAL nu este o investitie foarte buna pe termen lung.
Un mobilier de calitate se diferentiaza prin materialele utilizate, prin finisajele impecabile, prin feroneria de calitate superioara si mai ales prin design.
Mai costisitor, dar mai avantajos pe termen lung mobilierul de lux aduce stil, rafinament, functionalitate si confort locuintei tale.
Important este ce-ti doresti tu...ORIGINALUL sau O COPIE?
Un articol de Ioana Tinca - Interior Store
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.