Setari Cookie-uri

Un dining romantic...

Trebuie sa recunoastem, mai ales noi femeile, ca am vrut de foarte multe ori sa pregatim o cina romantica in propria casa. Mancarea ne-a reusit, pentru ca am pregatit-o cu multa dragoste! Dar atmosfera din locul de servit masa a fost romantica in adevaratul sens al cuvantului?

Trebuie sa recunoastem, mai ales noi femeile, ca am vrut de foarte multe ori sa pregatim o cina romantica in propria casa. Mancarea ne-a reusit, pentru ca am pregatit-o cu multa dragoste! Dar atmosfera din locul de servit masa a fost romantica in adevaratul sens al cuvantului?
Diningul reprezinta locul unde servim masa, in special cina alaturi de intreaga familie. Tot aici ne invitam si musafirii cand organizam o mica petrecere. Acest spatiu poate imbraca mai multe stiluri: modern, romantic, clasic etc. Multe familii tinere opteaza pentru amenajarea acestei incinte intr-un stil romantic. Ce este recomandat sa alegem in acest caz?
In primul rand optati pentru piese de mobilier din fier forjat. Eleganta acestui material este foarte cunoscuta si apreciata. O masa si scaune cu picioare din fier forjat creeaza efectul dorit! Puteti amplasa si o comoda inalta, din acelasi finisaj, cu rafturi din sticla rosie. Nu uitati sa amplasati aici obiecte decorative cu tema romantica, lumanari parfumate si un bol cu plante nemuritoare. Eventual, pe ultima polita a comodei puteti pozitiona o planta curgatoare, cu flori catifelate, de un rosu aprins.
Pardoseala din aceasta incinta trebuie sa fie din lemn masiv. Puteti alege parchetul din stejar. Pentru zugravirea peretilor sunt recomandate culorile pale: roz antic sau alb cremos. In cazul in care beneficiati de o fereastra trebuie sa alegeti cele mai potrivite perdele si draperii. Materiale vaporoase, transparente in cazul perdelelor, cu model discret. Matase naturala pentru draperii, o nuanta aprinsa care sa ofere viata incaperii armonizandu-se din punct de vedere cromatic cu restul culorilor.
Tot intr-o astfel de incinta se preteaza si mobilierul sau decoratiunile pictate. O rama de fotografie pictata, un cufar pentru diverse accesorii vor intregi aceasta imagine. Peretii unui dining in stil romantic nu trebuie sa fie goi: un tablou mare, cu un peisaj de toamna tarzie sau un nud va decora cu mult bun gust incaperea dumneavoastra.
De asemenea trebuie sa tineti cont si de corpurile de iluminat. Evitati aplicele si spoturile din plastic si alegeti un candelabru sau o lustra din fier forjat, care sa raspandeasca o lumina calda si intima.
Cum trebuie sa pregatim masa pentru o cina romantica? O cina romantica inseamna: lumanari, flori, tacamuri si vesela fina. O fata de masa din matase si servetele asortate vor anunta un eveniment important! Toate aceste lucruri, sub lumina lumanarilor parfumate si a unei melodii ce se aude in surdina, vor reusi sa transmita mai mult decat cuvinte de dragoste!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.