Setari Cookie-uri

Sa ne relaxam in sauna!

Daca in trecut sauna era un lux pentru foarte multi dintre noi, in ziua de astazi, aceasta a devenit o incapere obisnuita in orice resedinta din tara noastra datorita sentimentului de relaxare si confort pe care il ofera.

Daca in trecut sauna era un lux pentru foarte multi dintre noi, in ziua de astazi, aceasta a devenit o incapere destul de des intalnita datorita sentimentului de relaxare si confort pe care il ofera.
Provenita ca termen din limba finlandeza, sauna reprezinta o constructie mica din lemn in care oamenii faceau focul pentru a se incalzi. La ora actuala aceasta beneficiaza de foarte multe modele, cat mai variate si cat mai bine dotate reusind sa satisfaca gustul oricarui beneficiar. Cele mai renumite modele de saune sunt realizate, interior-exterior, din sipci de lemn de molid acoperisul fiind tot din fibra de lemn. Pentru ca reprezinta un spatiu destinat relaxarii si confortului, sauna trebuie dotata cu paturi sau canapele, cu tetiere si gratar. Pe langa aceste elemente, intr-o sauna, este foarte important de asemenea gradul de iluminare si in mod special cel de incalzire si de racire.
Sauna este de doua feluri: cu aburi sau cu infrarosu.
O sauna cu aburi functioneza in mod traditional: peste pietrele incinse se toarna apa. Desi functioneaza ca cele traditionale, elementele de confort au avansat foarte mult, aceasta incinta devenind intima, moderna si servind si ca loc pentru diverse discutii intre prietenii apropiati.
Sauna cu infrarosu este o incapere care beneficiaza de raze infrarosii, raze invizibile cu ochiul liber. Acestea sunt foarte avantajoase si in mediul exterior.
Pe langa efectele relaxante, atat fizice cat si psihice (in faza de incalzire) pe care le ofera aceasta incinta, o sedinta completa de sauna ne ajuta sa scapam putin si din greutate (lucru ce se datoreaza eliminarii lichidelor din organism). Pe langa aceste beneficii despre care cred ca stiati deja, trebuie mentionat si faptul ca, la sauna, are loc o regenerare a celulelor foarte intensa, sistemul imunitar fiind fortificat.
Asadar, chiar daca nu aveti posibilitatea sa va construiti o sauna in propria casa, puteti cumpara abonamente in diverse centre care beneficiaza de astfel de incinte. Sunt sigura ca, dupa o sedinta de relaxare la sauna, veti simti diferente atat psihice cat si fizice!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.