Setari Cookie-uri

Balustrade pentru scari

Ca element central al unei locuinte, care are rolul de a face legatura, in plan vertical, intre parter si etaj (etaje), scara interioara este responsabila intr-o mare masura de amprenta stilistica a interiorului respectiv. De aceea, este foarte important ca elementele din care este compusa - trepte, contratrepte si balustrada - sa fie alese cu grija, astfel incat, asezate impreuna, sa formeze un tot armonios.

Ca element central al unei locuinte, care are rolul de a face legatura, in plan vertical, intre parter si etaj (etaje), scara interioara este responsabila intr-o mare masura de amprenta stilistica a interiorului respectiv. De aceea, este foarte important ca elementele din care este compusa - trepte, contratrepte si balustrada - sa fie alese cu grija, astfel incat, asezate impreuna, sa formeze un tot armonios. Cu siguranta, o scara interioara fara balustrada pare incompleta, lipsita de personalitate, si totodata reprezinta un risc pentru copii sau persoanele in varsta, care au nevoie de sprijin si protectie. Pentru ca o balustrada sa fie pe deplin functionala, trebuie sa tii cont de cateva detalii tehnice. Astfel, inaltimea optima la care o vei monta trebuie sa fie de aproximativ 85 cm (in cazul adultilor), iar distanta fata de perete - de circa 4 cm. Dupa montaj, ai grija ca balustrada sa se prelungeasca putin atat la inceputul, cat si la sfarsitul scarii. In felul acesta, te vei putea prinde de ea inainte sa urci sau sa cobori. Pentru a preintampina orice risc de a te rani, rotunjeste capetele balustradei.
Pe langa rolul functional (protectiv), balustrada mai are si unul estetic. Mai exact, ales in acord stilistic cu scara si decorul interior, acest element arhitectural are capacitatea de a pune in valoare cadrul in care se afla si de a-i conferi acestuia o nota personala, originala. Oferta foarte variata de firme care se ocupa cu executarea si comercializarea unor astfel de accesorii iti va usura mult cautarile. Practic, ai de ales intre achizitionarea “de-a gata” a balustradei si realizarea acesteia la comanda, in functie de preferinte si de stilul de amenajare dorit - modern, rustic, elegant etc. De exemplu, poti opta pentru o balustrada continua sau intrerupta, rectilinie sau curbilinie, confectionata din inox, fier forjat, lemn sau alte materiale dure. Daca cel mai bine te reprezinta stilul modern, practic, iar scara este din ciment sau sticla, te poti orienta spre o balustrada din inox simpla sau cu diferite modele. Aceasta va rezista in timp fara sa-si modifice aspectul si, in plus, nu va necesita revopsirea sau inlocuirea.
In cazul in care preferi un decor de inspiratie rustica, alegerea cea mai potrivita va fi lemnul. Lasat natur sau finisat, acesta va conferi locuintei un plus de caldura si naturalete.
Esti o persoana romantica si vrei ca locuinta ta sa-ti reflecte intru totul personalitatea? Atunci apeleaza la o balustrada din fier forjat. Efectul va fi garantat: un interior rafinat, elegant, intim.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.