Setari Cookie-uri

Iluminati corect si estetic dormitorul

Dormitorul este una dintre incintele cele mai importante ale unei case. Pe langa aspectul pe care il acordati acestei incaperi din punct de vedere estetic trebuie sa tineti cont si de alte lucruri, cum ar fi: o iluminare corecta si sanatoasa.

Dormitorul este una dintre incintele cele mai importante ale unei case. Pe langa aspectul pe care il acordati acestei incaperi din punct de vedere estetic trebuie sa tineti cont si de alte lucruri, cum ar fi o iluminare corecta si sanatoasa.
Pentru ca foarte multe persoane prefera sa citeasca sau sa se uite la televizor in dormitor este indicat modul zonal de iluminare. Iluminatul general al camerei trebuie sa beneficieze de un indice ridicat de redare a culorilor pentru a distinge fara probleme nuantele cu care intrati in contact in incapere.
Daca aveti un dormitor nu foarte inalt puteti opta pentru corpuri inglobate in tavanul fals. Lumina acestora se reflecta in pardoseala si reusesc sa creeze un efect de alungire asupra peretilor. In cazul invers (dormitor cu tavan inalt) se pot folosi corpurile tip aplica de perete.
In cazul in care preferati un dormitor intim apelati la doua veioze, pozitionate de o parte si de alta a patului si la doua lampadare cu picior.
Va plac efectele deosebite? Atunci pozitionati corpuri de iluminat cu tuburi lineare sub pat. Lumina raspandita pe fiecare latura a patului va reusi sa va impresioneze placut.
Daca beneficiati si de o masa de toaleta in dormitor trebuie sa aplicati, de-o parte si de alta a oglinzii, corpuri de iluminat. Ideea este ca lumina sa cada pe fata umana, nu pe oglinda. Astfel veti evita aparitia unor eventuale umbre pe chip.
Exista trucuri si pentru iluminatul sifonierului sau dressing-ului. Puteti folosi aceleasi corpuri incastrate in tavanul fals, amplasate in fata sifonierului sau dressingului in cauza. Daca doriti sa creati un efect si mai modern, aparatele de iluminat pot fi pozitionate si in interiorul mobilierului. La deschiderea usilor se vor aprinde automat.
Cel mai important lucru este ca dumneavoastra sa obtineti atmosfera dorita in interior. Un alt lucru de care nu trebuie sa uitati este acela ca inrerupatoarele pentru aprinderea si stingerea luminor sa fie atat langa pat cat si langa usa de intare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.