Setari Cookie-uri

Tabloul - intregeste imaginea caminului tau

Ca si alte obiecte decorative, tablourile au drept scop accentuarea stilului interior al unei locuinte. Totodata acestea contribuie la intregirea ambientului caminului nostru, redandu-i -atunci cand este bine ale- un plus de viata si culoare.

Ca si alte obiecte decorative, tablourile au drept scop accentuarea stilului interior al unei locuinte. Totodata acestea contribuie la intregirea ambientului caminului nostru, redandu-i - atunci cand este bine ales - un plus de viata si culoare.
Insa nu toti oamenii au bani sa achizitioneze opere cu valoare artistica asa ca apeleaza de foarte multe ori, fara sa isi dea seama, la kitsch -uri care dauneaza imaginii unei case.
Putem inlocui totusi tablourile de valoare artistica cu diverse elemente murale, cu o grafica simpla si moderna, cu un joc de culori sau de linii care sa atraga atentia intr-un mod placut. Desenele sau fotografiile artistice, incadrate in rame plate sau neutre, reusesc de asemenea sa completeze atmosfera interioara, redand o valoare mai mare draperiilor, cromaticii peretilor, celorlalte obiecte decorative din incaperi etc.
In afara de aspectul estetic pe care il ofera tabloul, acesta poate avea si o functie practica. Amplasarea picturilor in anumite locuri pot corecta eventualele greseli decorative de ansamblu, concentrand atentia in punctele repective ale incaperii.
In ceea ce priveste amplasarea tablourilor trebuie sa evitam asezarea acestora pe acelasi perete cu fereastra (nu pot fi puse in valoare pe timpul zilei) dar si in fata ferestrei (se pot produce reflexii luminoase). Indicat ar fi ca sursa de lumina sa poata urmari directia de iluminare a modelului respectiv.
Tablourile pot fi lucrate in ulei, pe panza sau pe lemn. Prima categorie (cele realizate in ulei) nu necesita protectia unui geam deoarece se pot curata de praf cu usurinta si sufera deteriorari decat intr-un timp lung.
Celelalte tipuri de picturi trebuie au nevoie de un strat protector din sticla deoarece curatarea lor este imposibila. Tablourile de mare valoare acoperite cu sticla sunt luminate prin spoturi sau reflectoare speciale.
Amplasate pe verticala sau orizontala (in functie de dimensiunile peretelui, de volumele mobilierului sau ale obiectelor decorative invecinate), tablourile sunt puse in valoare doar atunci cand sunt intr-un numar redus in aceeasi camera, au dimensiuni potrivite si creeaza relatii agreabile intre ele. Indicat este ca tablourile in ulei sa fie amplasate singure pe acelasi perete.
Si daca tot ne incanta privirea in fiecare zi, sa nu uitam sa le acoperim cu huse speciale sau cu hartie alba atunci cand plecam in concediu!

Un articol de Adina Maria Mirel
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.