Setari Cookie-uri

Placi ceramice

Printre atatea modele de placi ceramice existente pe piata, pe care sa le alegi mai intai? Trebuie tinut cont de calitate, functionalitate, aspect? Sa mergem pe ce este acum "in tendinte" sau mai degraba pe modelele clasice? Raspunsul tine de nevoile fiecaruia in parte, insa cateva sfaturi va pot ajuta sa va hotarati.

Placile ceramice sunt bunuri de indelungata folosinta, deci primul lucru de care ar trebui sa tineti cont este, probabil, rezistenta acestora. Unele sunt suficient de durabile pentru a fi instalate in exterior, altele sunt numai pentru interior iar altele doar pentru pereti. Intotdeauna intrebati vazatorul daca nu sunteti sigur de ceva.
Printre atatea modele de placi ceramice existente pe piata, pe care sa le alegi mai intai? Trebuie tinut cont de calitate, functionalitate, aspect? Sa mergem pe ce este acum “in tendinte” sau mai degraba pe modelele clasice? Raspunsul tine de nevoile fiecaruia in parte, insa cateva sfaturi va pot ajuta sa va hotarati.
Ceramicele lucioase arata, de obicei, cel mai bine, insa pot fi alunecoase, mai ales in zone umede cum sunt bucataria sau baia. Chiar si pe hol este recomandat sa instalati gresie mai rezistenta la alunecare: combinate cu incaltamintea uda de ploaie, placile alunecoase va pot da cateva cucuie, sau chiar mai rau.
Tineti cont de faptul ca placile de dimensiuni mari se instaleaza mult mai repede. Alegeti placi mari, in culori deschise, pentru a face un spatiu mic sa para mai larg si mai luminos. Dimpotriva, atunci cand doriti o atmosfera intima, placile de dimensiuni mici si in culori inchise sunt alegerea cea mai potrivita.
Nu sariti neaparat pe gresia si faianta acum la moda. Pe cat de spectaculoase sunt pe termen scurt, pe atat de usor vor deveni invechite in viitor. Modelele clasice (monocrome sau cu tipare putin pronuntate, in nuante pastel sau de culoarea pietrelor) sunt cel mai usor de integrat cu designul restului locuintei, si se vor demoda niciodata.
Multe magazine de specialitate va ofera piese de proba, pe care le puteti lua acasa. Profitati de aceasta ocazie de a incerca gratis viitoarele voastre placi ceramice, amplasandu-le pe podea pentru a vedea cum se potrivesc cu mobila si peretii. Testati-le si rezistenta la murdarie, si cat sunt de alunecoase, si cumparati numai dupa ce sunteti pe deplin satisfacuti!

Un articol de Mihai Preotu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.