Setari Cookie-uri

De ce sunt benefice plantele de apartament?

Poluarea este un fenomen destul de raspandit, iar emisiile toxice nu ocolesc nici apartamentele noastre, ci din contra, aparatura electrica si electrocasnica ne poate afecta sanatatea.

Poluarea este un fenomen destul de raspandit, iar emisiile toxice nu ocolesc nici apartamentele noastre, ci din contra, aparatura electrica si electrocasnica ne poate afecta sanatatea.

O solutie la indemana este popularea casei cu plante. Conform unui studiu realizat de NASA in anii '80, multe dintre plantele de casa pot purifica aerul si pot elimina pana la 87% din toxinele din aer. Cu cat sunt mai mari, cu atat plantele au o mai mare putere de absorbtie. Si nu trebuie sa va ingrijorati, plantele nu vor fi afectate de toxinele din aer.

Si daca aveti nevoie de un argument in plus, aflati ca aerul din interiorul casei noastre este mai poluat decat cel de afara. Aparatura electrica, electrocasnicele, vopselele folosite pentru mobilier, covoarele, fumul de tigara, cosmeticele folosite pentru ingrijirea personala afecteaza puternica calitatea aerului pe care il inspiram in interiorul locuintei noastre.

Avantajul principal al unei camere cu multe plante este faptul ca acestea emit oxigen si absorb dioxidul de carbon pe care il expiram. Pe langa acest avantaj foarte cunoscut, plantele au rolul de a ne face mai calmi, mai fericiti. Studiile au aratat ca pacientii din spitale care aveau vedere la o gradina se recupereaza mai rapid decat cei care nu au parte de o priveliste frumoasa.

Mai mult, plantele de la birou pot afecta pozitiv atat creativitatea, cat si productivitatea. Intoarcerea la natura este intodeauna prilej de relaxare, in timp ce spatiile inchise in care traim si lucram ne afecteaza negativ psihicul. De aceea, un mic colt verde la birou ne poate ajuta sa ne concentram mai bine si sa dam un randament mai mare.

Plantele pot grabi vindecarea unor afectiuni minore. Raceala, tusitul, durerile de cap trec mai repede daca avem plante naturale. Motivul? Aerul este mai curat, praful este eliminat, iar nivelul umiditatii creste. Este preferabil sa alegem plante iubitoare de apa.

Daca adaugam la toate acestea argumentul estetic, consideram ca avem suficient de multe motive pentru a pleda pro plante in apartament.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.