Setari Cookie-uri

Cum imbinam mobila moderna cu stilul traditional?

Ce putem face atunci cand locuinta noastra este decorata intr-un stil traditional, insa am vrea sa-i aducem si o tenta moderna?

Ce putem face atunci cand locuinta noastra este decorata intr-un stil traditional, insa am vrea sa-i aducem si o tenta moderna, sau poate am vazut o piesa de mobilier care ne place, dar ni se pare ca nu s-ar potri cu celelalte obiecte din casa? Desi par termeni diametral opusi, realitatea este ca 'traditional' si 'modern' sunt fete ale aceleiasi monede, ce pot fi usor impacate cu un pic de pricepere si urmand niste reguli simple. Ideea fundamentala este de a folosi obiecte apartinand celor doua stiluri pentru a scoate in evidenta partile cele mai bune ale fiecaruia.

Incepeti prin a gasi o tema care sa unifice totul intr-un ansamblu coerent. Poate fi orice, de la o textura sau un material care sa se regaseasca atat in tapiteria mobilei moderne cat si a celei traditionale, pana chiar la o culoare sau un model.

Daca aveti de-a face cu interior in stil mai degraba modern caruia vreti sa-i dati o tenta traditionala, solutia este sa amplasati ici-colo in incapere cate o piesa de mobilier veche, avand insa grija sa le distantati si sa le izolati una de cealalta si de restul obiectelor, asemeni exponatelor dintr-o galerie.

Pe de alta parte, puteti folosi piesele moderne (de cele mai multe ori simple si lipsite de decoratii) ca un contrapunct la obiectele traditonale bogat ornamentate. Un scaun simplu, in stilul designerilor modernisti, poate functiona excelent in contrast cu o masa fantezist sculptata, daca au in comun paleta de culori sau textura.

Foarte important, atunci cand amestecati stilurile, este sa le dispersati prin intreaga incapere. Cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa aveti o camera ale carei jumatati apartin fiecare unei alte perioade. Ceea ce doriti sa obtineti este o juxtapunere inspirata, astfel ca diferitele elemente sa se completeze reciproc.

Un ultim sfat: daca nu va puteti da seama cat de nimerita este combinatia de obiecte pe care tocmai ati facut-o, cel mai usor este sa faceti o poza camerei si sa iesiti afara, bazandu-va doar la fotografie pentru a va evalua amenajarea. Adesea, pentru a clarifica lucrurile nu este nevoie decat de un pic de distanta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.