Setari Cookie-uri

Cum sa amenajam un dormitor in stil contemporan

Tendintele actuale merg catre o intoarcere la simplitatea austera, dar puternica si expresiva a modernismului, indepartandu-se de excesele kitsch ale anilor ’80 sau de look-ul high-tech al anilor ‘90 .

Tendintele actuale merg catre o intoarcere la simplitatea austera, dar puternica si expresiva a modernismului, indepartandu-se de excesele kitsch ale anilor '80 sau de look-ul high-tech al anilor '90 . Un dormitor in stil contemporan trebuie sa urmeze deci ideea de simplitate, lumina, culori puternice si forme geometrice de baza.

Pentru a va decora dormitorul in acest stil, incepeti prin a varui peretii in nuante neutre, neaparat toti in aceeasi culoare. Mergeti pe alb, crem, bleu deschis, feriti-va de culori prea puternice sau inchise.

Alegeti cuverturi si lenjerie de pat in culori solide, fara modele sau pliuri si dantelarii. Puteti opta pentru culori primare puternice, care sa contrasteze cu nuantele peretilor. Patul este punctul central de interes intr-un dormitor, iar designerii la moda azi insista ca acesta sa fie o declaratie-soc prin culoare si contrast. Nu va sfiiti de cuverturi rosu aprins, sau albastru indigo!

Nu exagerati cu fotografiile si tablourile de pe pereti. Pastrati-le la un minim (2-3 exponate alese cu gust sunt suficiente), alegandu-le insa cu mare grija, astfel incat sa va exprime personalitatea.

In ce priveste mobila, ramaneti la mobila simpla, in forme geometrice, din materiale moderne (mult inox, crom, plastic si lemn in culori deschise). In nici un caz nu alegeti scaune tapitate sau mese cu picioare sculptate sau bogat ornamentate.

Renuntati la accesorii: un look contemporan presupune simplitate si ordine, iar mese si rafturi incarcate cu tot felul de nimicuri nu va vor ajuta catusi de putin in acest sens.

Nu in ultimul rand, in ce priveste draperiile, mergeti tot pe culori solide, alegand ceva ce se imbina atat cu peretii cat si cu patul, imblanzind contrastul dintre cele doua printr-un ton intermediar. Succes!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.