Setari Cookie-uri

Motive florale in amenajarea camerelor

Motivele florale confera personalitate unei incaperi si o inveselesc. Ele pot fi folosite pentru mobilier, accesorii, tapet, piese de arta, dar nu in orice combinatie. Afla ce se potriveste casei tale!

Motivele florale confera personalitate unei incaperi si o inveselesc. Ele pot fi folosite pentru mobilier, accesorii, tapet, piese de arta, dar nu in orice combinatie. Afla ce se potriveste casei tale!

1. Daca incaperea este mica, cele mai potrivite sunt motivele florale de dimensiuni mici. Daca incaperea este mai spatioasa, atunci opteaza pentru motive mai mari.

2. Pune in evidenta prin accesorii cu modele florale mai ales acele zone ale incaperii decorate simplu/ simplist.


3. Cand alegi culorile modelului, ar fi ideal daca nuanta de baza ar corespunde cu nuanta predominanta din incapere. Nu folosi prea multe culori.

4. Joaca-te cu dimensiunile combinand modele florale mai mari cu modele florale micute. Nu incerca totusi sa combini modele diferite (floral cu geometric de exemplu), decat daca esti sigur ca rezultatul va fi unul placut.


5. Alege modelele in functie de decoratiunile si culorile existente. Astfel, de exemplu, daca ai o canapea verde inchis o poti pune in evidenta cu pernute decorate cu... frunze.

6. Nu opta pentru pereti albi, pentru ca altfel spatiul va deveni obositor, dand impresia ca ai izolat/ aglomerat culorile. Pentru pereti, nuantele deschise, pastelate sunt cea mai potrivita alegere. Poti opta de asemenea pentru tapet cu motive florale.


7. Foloseste principiul repetitiei, astfel incat acelasi model sau modele similare sa fie prezente in diverse zone ale incaperii. Modelul de la cuvertura se poate regasi si pe o pernuta de pe scaun sau fotolii, intr-un mic tablou, la o vaza etc.

8. Cauta si tablouri care sa redea motivul ales. Alege rame in culori complementare celor din pictura.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.