Setari Cookie-uri

Cresterea magnoliei

Facand parte din familia Magnoliaceae, magnolia este, de fapt, un arbust cu o coroana mare, rotunda, ale carui flori sunt de o frumusete aparte.

La fel ca arhitectura, peisagistica reprezinta mai mult decat gandirea si amenajarea unui anumit spatiu; aceasta este o adevarata arta si necesita studiu si multa munca. In cazul in care locuiesti la casa si dispui de o gradina, indiferent de dimensiunile acesteia, este imperios sa te ocupi de aspectul acesteia, nu numai pentru a completa imaginea caminului tau, ci si pentru a te putea bucura de timpul pe care il petreci in aceasta zona. O planta extrem de eleganta si cu un aspect deosebit este magnolia, care, cu siguranta, va transforma complet modul in care este perceputa gradina ta.

Facand parte din familia Magnoliaceae, aceasta specie este, de fapt, un arbust cu o coroana mare, rotunda, ale carui flori sunt de o frumusete aparte. Un alt motiv pentru care trebuie sa achizitionezi o astfel de planta este faptul ca, odata ce pomisorul a prins radacini, nu mai sunt necesare decat ingrijiri minimale, insa, este de mentionat faptul ca trebuie sa analizezi locul in care doresti sa il amplasezi, intrucat nu reactioneaza bine la transplantare.

Magnolia este o mare iubitoare de soare si provine din tinuturile calde. Aceasta are flori mari, parfumate, ce pot fi albe sau purpurii, si frunze ovale, de un verde lucios, cu petioli scurti. Pamantul trebuie sa fie bogat in humus, bine drenat si sa mentina o umiditate constanta. Copacelul se va planta primavara, in prima jumatate, iar groapa in care va fi asezat trebuie sa aiba forma unui cub, nedepasind, insa, latimea de 80 cm. Un aspect de care se va tine cont in momentul in care se va planta magnolia este faptul ca radacinile sale sunt foarte sensibile. Pentru ca acestea sa nu putrezeasca, se va aseza pe fundul gropii sapate un strat de pietris sau nisip de rau, peste care se va adauga un pamant lutos si compost. Specialistii recomanda ca, dupa plantarea magnoliei, sa se acopere pamantul de sub ramuri cu talas si frunze uscate, care ajuta la mentinerea umiditatii.

Magnolia are nevoie de ingrijiri minimale. Ea se uda saptamanal, iar in perioadele secetoase se va mari cantitatea de apa. Daca pamantul este suficient de fertil, nu trebuie sa o tratati cu substante fertilizatoare. Taierea se realizeaza mereu primavara, dupa ce arbustul a inflorit, iar in ceea ce priveste inmultirea sa, aceasta se poate realiza in doua moduri: prin butasi sau prin seminte, cea mai utilizata metoda fiind prima. Un alt lucru ce trebuie mentionat este faptul ca magnolia este rar atacata de daunatori, precum puricii de frunze sau gandacii japonezi, bolile de care poate suferi fiind cancerul european, boala alba sau i se poate usca trunchiul, din cauza unei ciuperci. In acest ultim caz, se va avea in vedere sa se inlature mereu partile putrezite.

Foto: kaiyanwong223

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.