Setari Cookie-uri

Craitele, plante ce infloresc toata vara

Genul de plante Tagetes (Craite) din familia Compositae cuprinde 52 de specii de plante erbacee, anuale si perene. Aceste plante sunt indragite datorita florilor variat colorate, in tonuri intense de galben, portocaliu, rosu si alb.

Genul de plante Tagetes, din familia Compositae cuprinde 52 de specii de plante erbacee, anuale si perene. Diferitele specii variaza ca dimensiune intre inaltimi de 0.05 pana la 2.2 metri. Aceste plante sunt indragite datorita florilor variat colorate, in tonuri intense de galben, portocaliu, rosu si alb.

Ingrijire

Ingrijirea craitelor nu este o sarcina foarte dificila, intrucat aceste plante nu au nevoie de conditii speciale pentru o dezvoltare optima. Craitele sau Tagetes se planteaza primavara, fie direct in gradina, in perioada aprilie-mai, fie in rasadnite in luna martie si vor inflori de-a lungul verii pana in luna octombrie. Ca asezare, acestea prefera locurile insorite, cu toate ca infloresc si in conditii de semiumbra. In ceea ce priveste udarea, aceasta se face moderat, iar in perioada de inflorire se recomanda tratarea cu ingrasaminte sub forma lichida.

Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa se recomanda indepartarea imediata a florilor ofilite deoarece acestea impiedica aparatia unora noi. Desigur, in situatia in care se doreste obtinerea semintelor, florile ofilite nu trebuie indepartate decat atunci cand sunt uscate.

Reproducere


Inmultirea craitelor se realizeaza prin seminte iar pentru a obtine o inflorire mai timpurie se recomanda mai intai producerea de rasaduri in luna martie. Solul din rasadnite trebuie pastrat in permanenta umed, intr-un loc umbrit si la temperaturi cuprinse intre 13 si 16 grade Celsius. Plantarea definitiva se va face la distante de 25-50 de cm, in functie de dimensiunile speciei.

Caracteristici


Chiar daca au o infatisare delicata, aceste plante au un miros foarte intepator care are menirea de a preveni aparitia parazitilor.

Specii frecvente


Cele mai frecvente specii de Craite intalnite in gradini sunt: Tagetes erecta, Tagetes filifolia, Tagetes lacera, Tagetes lucida, Tagetes minuta, Tagetes patula, Tagetes tenuifolia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.