Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru ingrijirea florilor din casa!

Florile au un farmec aparte in locuintele noastre. Insa, pentru a obtine imaginea dorita trebuie sa stim atat cum si unde sa le amplasam cat si cum sa le ingrijim.

Florile au un farmec aparte in locuintele noastre. Insa, pentru a obtine imaginea dorita trebuie sa stim atat cum si unde sa le amplasam cat si cum sa le ingrijim. Iata asa dar cateva lucruri despre ingrijirea plantelor pe care nu le stiati:
- Atunci cand amplasam ghivecele cu plante trebuie sa tinem cont de intensitatea luminii. Acestea nu trebuie sa fie pozitionate direct in razele soarelui. In cazul in care nu beneficiaza toata coroana de lumina naturala trebuie sa intoarceti planta pe toate pozitiile sale, in fiecare saptamana.
- Cea mai buna "hrana" pentru plantele noastre este apa de ploaie. Aceasta contine bioxid de carbon, azot etc, si ajuta la dezvoltarea armonioasa a plantei. Si apa de rau are acelasi efect.
- Pentru ca folosim in acest proces si apa de la robinet este bine, inainte de a uda plantele, sa desfundam orificiul de scurgere al ghiveciului si sa incalzim apa respectiva la temperatura camerei. Plantele sunt foarte sensibile si pot muri daca apa de la robinet este foarte rece sau foarte fierbinte.
- Pentru plantele verzi ornamentale sunt indicate vasele mari din lemn sau din pamant. Nu uitati sa pulverizati apa si pe frunzele acestora.
- Pamantul in care sunt sadite trebuie sa contina: pamant din gradina, nisip dar si pamant provenit din putrezirea frunzelor. Combinatia trebuie sa fie echilibrata, in functie si de soiul de planta.
- Pentru a nu se evapora foarte repede apa trebuie sa amenajati in incapere un climat umed. Folositi asa dar un vas cu apa si amplasati-l pe un calorifer.
- Plantele trebuie sa beneficieze de o temperatura constanta. Atunci cand doriti sa aerisiti incaperea trebuie sa faceti acest lucru indirect, adica printr-o camera alaturala. Cu cat este o temperatura mai mare in camera respectiva cu atat aerisirea trebuie sa se faca mai des.
- Trebuie sa amplasam plantele la cel putin un metru de pardoseala. Fie amenajati un postament , fie cateva etajere speciale.
O casa plina de flori!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.