Setari Cookie-uri

Reguli pentru ingrijirea plantelor din casa!

Plantele au un rol special in casele noastre. Insa, pentru a ne bucura de parfumul si frumusetea lor pe timpul iernii, trebuie sa le ingrijim atent.

Plantele au un rol special in casele noastre. Insa, pentru a ne bucura de parfumul si frumusetea lor pe timpul iernii, trebuie sa le ingrijim atent. Iata cateva reguli stricte de ingrijire a plantelor:
1. In primul rand nu amplasati plantele langa calorifere sau alte surse de caldura. Temperatura optima pentru acestea este intre 18-25 de grade Celsius insa, apropierea prea mare de o sursa de caldura le poate provoca moartea.
2. Pentru o buna dezvoltare acestea necesita si lumina naturala. Asa ca incercati sa oferiti plantelor locuri in camere luminoase dar nu le expuneti direct pe pervazul ferestrei.
3. Toate soiurile de plante iubesc umiditatea. In interiorul casei, din cauza surselor de caldura, avem un aer foarte uscat care nu le prieste deloc plantelor. Asa ca trebuie sa avem, in permanenta, un vas cu apa in apropierea caloriferelor sau a sobei. Prin evaporarea apei vom avea umiditatea necesara pentru cresterea plantelor.
4. Nu este bine sa mutam ghivecele cu plante dintr-un loc in altul. Multe soiuri sunt sensibile la schimbari si isi pot pierde frunzele sau florile.
5. In incaperile cu o temperatura ridicata trebuie sa pulverizati apa pe frunzele plantelor de doua-trei ori pe zi.
6. Indicat este sa realizati un loc special in casa unde sa puneti mai multe plante. Intr-o camera luminoasa unde temperatura ramane constanta.
7. Indiferent unde amplasati ghivecele acestea nu trebuie sa fie inghesuite. Cu cat spatiul este mai aerisit cu atat plantele se vor dezvolta mai armonios si mai echilibrat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.