Setari Cookie-uri

Nostalgie cu iz industrial: scaunele industriale Nicolle, acum si in Romania

Franturi de Paris, aer discret de bistro, farmec industrial atemporal, sunt promisiuni pe care scaunele Nicolle le indeplinesc cu usurinta in orice scenariu. Intro duce mai departe pasiunea pentru obiecte insotite de povesti autentice, cu traditie, si aduce brandul francez Nicolle pentru prima data in Romania.

Comunicat de presa

Franturi de Paris, Scaune industriale Nicolle aer discret de bistro, farmec industrial atemporal, sunt promisiuni pe care scaunele Nicolle le indeplinesc cu usurinta in orice scenariu: intinse de-a lungul tejghelei barului in care te relaxezi, serile, sau in bucataria de acasa, unde iti savurezi cafeaua la primele ore ale diminetii. Intro duce mai departe pasiunea pentru obiecte insotite de povesti autentice, cu traditie, si aduce brandul francez Nicolle pentru prima data in Romania.

Povestea scaunelor Scaune industriale Nicolle Nicolle incepe in urma cu mai bine de 80 de ani, in Montreuil, un orasel in imediata vecinatate a Parisului. Acolo, domnul Nicolle isi deschidea primul sau atelier de presare si stantare, al carei principal obiect de activitate era producerea saibelor. De-a lungul anilor, activitatea atelierului s-a diversificat si, in timpul crizei economice din anii ’30, in cataloagele sale incep sa apara tabureti si alte obiecte de mobilier metalic. Datorita ergonomiei si stabilitatii lor, primele taburete produse in fabrica sa s-au extins rapid, intr-o multime de ateliere franceze din industrii precum cea chimica, mecanica sau textila.

Dupa o pauza de mai bine de 50 de ani in care productia scaunelor este oprita, istoria lor avea sa se reia din momentul in care Jerome Lepert, parizian comerciant de antichitati pasionat de mobilierul industrial din secolului al XX-lea, descopera vechile matrite si tipare de fabricatie si relanseaza, in 2008, in vechea uzina din Montreuil, productia acestor scaune mitice, folosind, spre deliciul avizatilor, aceleasi procedee tehnologice de la inceputuri.

Entuziastii stilului Scaune industriale Nicolle industrial se pot bucura, astazi, de designul autentic si actual al scaunelor Nicolle, usor recognoscibile datorita spatarului aidoma unui "gat de lebada" sau "coada de balena", ce a devenit, intre timp, semnatura a brandului. Realizate integral din otel acoperit cu epoxy (rasini epoxidice impotriva coroziunii), Nicolle sunt disponibile cu sau fara spatar, pe patru inaltimi diferite si intr-o gama larga de culori, dintre care patru standard (negru mat, gri bazalt mat, alb lucios, rosu carmin lucios) si multe altele la cerere.

Robuste, economice, elegant echilibrate, scaunele Nicolle poarta cu ele, prin marci precum punctele de sudura lasate la vedere, nostalgia metodelor artizanale din trecutul nostru industrial.

Cumpara modelul preferat din magazin online:
Nicolle Chair 45 cm
Nicolle Chair 75 cm

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.