Setari Cookie-uri

De ce sa cumparati o masina de spalat vase?

Desi nu mai concepem sa spalam hainele cu mana cand vine vorba de spalarea vaselor la masina, multi dintre noi sunt reticienti si nu vad rostul folosirii acesteia. Exista trei motive clare pentru care o masina de spalat vase este mult mai avantajoasa.

Desi nu mai concepem Masina de spalat vase sa spalam hainele cu mana cand vine vorba de spalarea vaselor la masina multi dintre noi sunt reticienti si nu vad rostul folosirii acesteia. Exista trei motive clare pentru care o masina de spalat vase este mult mai avantajoasa:
1.consuma mai putina apa
2.consuma mai putina energie (apa calda trebuie incalzita intr-un fel sau altul)
3.va economiseste mai mult timp pe care puteti sa il petreceti cu familia.

Exista opinia gresita potrivit careia utilizarea unei masini de spalat vase consuma mai multa apa decat spalarea acestora cu mana. Intr-o gospodarie medie, se vor spala vasele manual de doua sau trei ori pe zi, utilizandu-se 21 de litri de apa de fiecare data, in timp ce o masina noua de spalat vase utilizeaza numai 15 litri la o spalare. Spalatul manual consuma circa 23,000 de litri de apa pe an prin comparatie cu cei 3,120 de litri necesari masinii de spalat vase. Spalatul manual reprezinta circa 10% din necesarul de apa zilnic al unei familii, insa utilizarea unei masini de spalat moderne poate reduce aceasta cantitate la sub 2%. Tinand cont ca apa utilizata pentru spalare este si incalzita, chiar daca apa ar fi gratuita, atunci tot masina de spalat vase reprezinta optiunea mai economica.

Citește și:

Pe langa economia de apa, o masina de spalat iti ofera si mai mult timp liber pe care sa il petreci cu cei dragi, spalatul vaselor nemaifiind o corvoada.

Un alt aspect la care trebuie sa va ganditi este acela ca, in cazul masinii de spalat, apa poate atinge temperatura de 50-70 de grade in timpul spalarii, lucru care este imposibil daca alegem spalatul manual. Temperatura la care se spala vasele cu mana este in jur de 35 de grade. Utilizand masina de spalat obtineti un nivel sporit de igiena pentru vasele dumneavoastra. In plus, este cunoscut faptul ca buretele cu care spalati vasele este cel mai mare purtator de bacterii dintre toate produsele si ustensilele pe care le aveti in bucatarie. Buretele ud este un mediu propice pentru dezvoltarea acestor bacterii.

Un articol de Bucatarii.com

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.