Setari Cookie-uri

Cum obtinem izolare fonica in spatiul de locuit

Tendintele in design interior si dorinta de nou si reorganizare ne fac sa visam tot mai mult la noi compartimentari ale spatiului de locuit in care cuvantul de baza sa ramana insa confortul. Cei care isi fac planuri pentru compartimentari multiple ale spatiului interior ar trebui sa aiba in vedere, pe langa forma si designul peretilor despartitori pe care urmeaza sa ii construiasca si izolarea fonica.

Tendintele in design interior si dorinta de nou si reorganizare ne fac sa visam tot mai mult la noi compartimentari ale spatiului de locuit in care cuvantul de baza sa ramana insa confortul.

Ca ne dorim sau nu, Izolare fonica zgomotul face parte din viata moderna, iar pentru ca definirea spatiului din propria locuinta inseamna mai mult decat delimitarea fizica a incaperilor, izolarea fonica a fiecarei camere are o importanta deosebita. Cei care isi fac planuri pentru compartimentari multiple ale spatiului interior ar trebui sa aiba in vedere, pe langa forma si designul peretilor despartitori pe care urmeaza sa ii construiasca si izolarea fonica. Tocmai de aceea peretii despartitori, care au si caracteristici fonoizolatoare, sunt atat de importanti.

Modul in care acestia isi indeplinesc dublul rol depinde insa de calitatea materialului din care au fost construiti. Spre exemplu, buna izolatie fonica a unui perete despartitor construit cu blocuri de zidarie Ytong Forte se datoreaza pe de o parte densitatii mari a materialului si pe de alta parte structurii poroase a acestuia. Avand in vedere ca gradul de izolare fonica asigurat de un perete de zidarie creste odata cu greutatea pe metru patrat a acestuia, este de inteles de ce peretii construiti din blocuri de beton celular autoclavizat Ytong Forte asigura o mai buna fonoizolatie decat alte variante de materiale. In plus, datorita structurii poroase, peretii construiti cu Ytong au capacitatea de absorbtie a sunetului de 5 -10 ori mai mare decat in cazul materialelor cu suprafete netede precum materialele ceramice. Si cu cat sunetul este absorbit intr-o proportie mai mare, cu atat se va estompa mai mult si se va reflecta mai putin in interiorul spatiului nou creat prin peretele despartitor.

Asadar, optiunea cea mai la indemana pentru a obtine spatiul pe care ni-l dorim, cu design modern si care sa ofere linistea de care avem nevoie este ca atunci cand decidem constructia unor pereti despartitori sa folosim materiale de constructie de buna calitate, rezistente si care protejeaza noua incapere de zgomotul din jur.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.