Setari Cookie-uri

Tendintele 2013 Maison et Objet, de la Galeriile Noblesse

Targul de mobilier si decoratiuni Maison et Objet din Paris este unul dintre cele mai asteptate evenimente internationale de design interior. Afla care sunt ultimele noutati si tendinte.

Considerat unul dintre cele mai asteptate evenimente internationale de design interior, targul bianual de decoratiuni si mobilier Maison et Objet din Paris, adresat profesionistilor, s-a desfasurat anul acesta in perioada 18-22 ianuarie si s-a remarcat prin numarul mare de expozanti si vizitatori, dar mai ales prin ineditele modele artistice, adevarate repere de originalitate si creativitate in domeniu. Galeriile Noblesse, leader pe segmentul amenajarilor de lux, au participat la prima editie din 2013 a expozitiei Maison et Objet si s-au intors cu ultimele noutati si tendinte in domeniul amenajarilor interioare.

“Editia din ianuarie 2013 Maison et Objet a Maison et Objet a avut ca tema influenta naturii asupra creatiei designerilor, iar cuvintele de ordine au fost "VIVANT" si "VIBRANT". Astfel, in 2013 se poarta stilul clasic frantuzesc specific secolelor XVII-XVIII, reinterpretat in cheie moderna, iar piesele vedeta, prezente in multe dintre colectiile prezentate sunt fotoliile cu spatar inalt, capitonat, dar si cele scunde, cu spatar rotunjit, in forma de evantai. De asemenea, in 2013 sunt in voga piesele si ambientele inspirate din stilul art-deco, prezentate de producatori renumiti international si branduri celebre. Ca la fiecare editie, expozitia a fost impartita in mai multe pavilioane, dedicate diferitelor stiluri decorative: rustic, clasic, etnic, textile de
lux sau piese rare, unicat”, a explicat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse.

Din punct de vedere al stilurilor care se impun in tendintele acestui an, influenta asiatica este una dintre cele mai pregnante, iar elementele specifice, atent lucrate, sunt usor de integrat in orice interior si ofera garantia unui ambient inedit si original.

„Un element plin de fantezie, c Maison et Objet are surprinde ochiul prin efectele vizuale, este mobilierul (mese, comode) creat din materiale naturale, precum formele contorsionate ale radacinilor de copac in combinatie cu sticla sau metalul. Astfel, initiativele de reintoarcere la natura, in special ale tinerilor designeri, merita o atentie deosebita anul acesta mai mult ca oricand. La sectiunea tesaturi s-au remarcat covoarele lucrate din lana sau din matase, dupa metode traditionale, dar ca o caracteristica a acestui an, majoritatea au un aspect uzat. De altfel, se constata o revitalizare a stilului vintage si retro, obtinute cu ajutorul unor accesorii diverse precum machete de avioane si masini, cufere vechi sau corpuri de iluminat in forme neobisnuite. In ceea ce priveste accesorizarea casei, prima editie din 2013 a Maison et Objet indica faptul ca, pentru a avea un interior primitor, sunt necesare multe obiecte decorative, forme neregulate si o paleta vie de culori”, a mai adaugat Loredana Preda.

Din punct de vedere cromatic, principalele centre de interes sunt accesoriile si mobilierul in combinatie de verde crud si galben asociat cu negru si gri. Pe langa explozia de culori, designerii au dat frau liber imaginatiei si indiferent de stilul ambientarii, clasic sau modern, au adus in prim-plan rafinamentul desavarsit si eleganta suprema.

Pentru cei mai multi designeri si oameni de specialitate, Maison et Objet este sursa perfecta de inspiratie. De aceea, multe dintre piesele de exceptie prezentate la Maison et Objet se vor regasi in scurt timp in show-room-urile Galeriile Noblesse din Bucuresti si Bacau care, cu aceasta ocazie, si-au imbogatit portofoliul cu numeroase colectii si produse de exceptie din segmentul mobilier, placari, tesaturi si accesorii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.