Setari Cookie-uri

igloomedia prezinta: Case din Romania volumul 3

Urmand direcria deja consacrata de precedentele „Case din Romania 1 & 2”, noul album prezinta o selectie de 16 proiecte rezidentiale noi, care se remarca prin calitatea arhitecturii si a locuirii.

Seria “Case din Romania” a fost demarata in anul 2007, din dorinta de a prezenta proiecte de locuinte ce au marcat o evolutie clara in arhitectura rezidentiala de dupa 1990.

Urmand direcria deja consacrata de precedentele „Case din Romania 1 & 2”, noul album prezinta o selectie de 16 proiecte rezidentiale noi, care se remarca prin calitatea arhitecturii si a locuirii.

Daca la primul album dedicat locuintelor, marturiseam dificultatea – dar si satisfactia - de a gasi in peisajul arhitecturii autohtone astfel de exemple de “arhitectura buna”, acum, la cel de-al treilea album, ne-a bucurat faptul ca proiectele de calitate s-au inmultit si din ce in ce mai multi beneficiari aleg sa construiasca alaturi de arhitecti profesionisti, cerandu-le si impunandu-le anumite standarde.

Purtand semnatura unor arhitecti romani recunoscuti, casele prezentate in album se gasesc in diverse regiuni ale tarii (majoritatea insa in Bucuresti si in jurul lui) si pun in evidenta limbaje formale diferite, solutii spatiale ingenioase, rezolvari surprinzatoare, recuperari si transformari, perspective curajoase. Aspectul ce uneste toate aceste proiecte este grija pentru coerenta ansamblului, pentru crearea unei anumite ambiante, precum si o corecta intelegere a spatiului si a nevoilor contemporane de locuire.

“Case din Romania 3” reprezinta atat un compendiu de sugestii pentru cei interesati de constructia propriei locuinte, cat si un instrument informativ pentru cei care doresc sa se informeze in legatura cu starea reala a arhitecturii domestice autohtone sau, pur si simplu, o carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca pasionatilor de arhitectura si design de calitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.