Setari Cookie-uri

Tabara de pictura Hobby Art

Conceptul de baza al taberei de pictura Hobby Art este sa ofere intotdeauna participantilor la aceste workshopuri un cadru relaxant, de educatie non-formala, iar activitatile practice propuse sa se desfasoare in mijlocul naturii, in locatii care sa fascineze prin frumusetea si puritatea peisajelor.

Pictura este o forma de terapie, dar si de dezvoltare personala, de imbunatatire a comunicarii personale, de incredere in propria persoana, de introspectie personala. Acest lucru este unanim recunoscut nu doar de psihologi, dar si de cei care o practica, avand-o ca hobby. Este o activitate in primul rand foarte placuta, mai ales cand presupune pictatul in natura, iar persoana aplecata spre aceasta pasiune descopera ca devine mult mai umana, acceptandu-si cu mai multa usurinta adevaratele sentimente si trairi.

In general, hobby-urile ne fac sa fim mai fericiti, sa avem viata mai plina de satisfactii. Un proiect care porneste de la aceste premise este tabara de pictura Hobby Art, dedicat, asa cum ii spune numele, amatorilor si celor care doresc sa se initieze in tainele acestei arte.

Conceptul de baza al acestui proiect este sa ofere intotdeauna participantilor la aceste workshopuri un cadru relaxant, de educatie non-formala, iar activitatile practice propuse sa se desfasoare in mijlocul naturii, in locatii care sa fascineze prin frumusetea si puritatea peisajelor.

In aceasta perioada, se desfasoara la Pestera in jud. Brasov, a doua editie a taberei de pictura Hobby Art dedicata adultilor si tinerilor. Cele 9 persoane dormice sa deprinda tainele picturii participa la atelierele practice care se desfasoara sub indrumarea experimentata si calificata a lui Tudor Francu, pictor profesionist. Tematica acestei editii este peisajul "en plein air". S-au dezvoltat aspectele teoretice si practice referitoare la teoria culorilor, teoria contrastelor, compozitie, tehnica divizarii tusei cu multe exemplificari practice; cu toata vremea capricioasa si ploioasa, participantii au beneficiat, cand nu a fost posibila iesirea in plein air, de materiale cu modele dupa care sa picteze - postere, printuri de fotografie de peisaj - care au reusit oarecum sa inlocuiasca subiectele reale fascinante din imprejurimile bazei taberei.

Maramuresul are un loc special in cadrul acestui proiect, intrucat organizatorii isi propun sa permanentizeze editia de la Barsana. Era firesc sa fie asa, datorita peisajului pitoresc, traditiei locului si ospitalitatii localnicilor. Ca si anul trecut, organizatorii propun in perioada 26 iulie-1 august o noua editie a taberei de pictura Hobby Art la Barsana, indemnandu-ne sa deprindem arta de a picta sub indrumarea aceluiasi Tudor Francu, alaturi de alti pasionati din diverse colturi ale tarii.

Asadar, daca te pasioneaza pictura, dar nu stii de unde sa incepi, sau daca doresti sa ai parte de cateva zile relaxante si incitante, poti sa te inscrii la tabara de pictura din 26 iulie -1 august de la Barsana din jud. Maramures.
Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile pe www.arta-inramarii.ro sectiunea evenimente, unde veti gasi, de asemenea, toate detaliile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.