Setari Cookie-uri

S-a redeschis Muzeul Pallady

Dupa ce a fost inchis timp de sase luni pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor expuse, Muzeul Theodor Pallady (str. Spatarului nr. 22) s-a redeschis joi, 9 iulie si si-a reluat programul normal de vizitare:miercuri-duminica, orele 11.00-19.00.

Dupa ce a fost inchis timp de sase luni pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor expuse, Muzeul Theodor Pallady (str. Spatarului nr. 22) s-a redeschis joi, 9 iulie si si-a reluat programul normal de vizitare: miercuri-duminica, orele 11.00-19.00. Aveti astfel ocazia sa redescoperiti farmecul uneia dintre cele mai vechi si frumoase case din Bucuresti - Casa Melik, care dataza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si este caracteristica pentru arhitectura civila traditionala romaneasca prin cerdacul de la etaj, inchis cu geamuri, scara interioara din lemn si acoperisul cu streasina lata.
Muzeul adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut, prieteni si admiratori ai maestrului Theodor Pallady. Alaturi de cateva remarcabile panze semnate de Pallady, colectia cuprinde un numar impresionant de desene si gravuri ale artistului, expuse periodic in selectii tematice. Pe langa operele lui Pallady, sunt expuse lucrari de pictura europeana (sec. XVI-XIX), piese de mobilier, ceramica orientala, sculptura antica greco-romana, egipteana, indiana dar si sculptura renascentista. Diversitatea si caracterul heteroclit al colectiei sunt caracteristice pentru fenomenul colectionarismului romanesc de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
Va invitam asadar sa va bucurati de un loc special al Bucurestiului si de frumusetea operelor de arta recent restaurate.
Odata cu redeschiderea Muzeului Theodor Pallady, se reia programul Scoala de sambata in cadrul caruia se organizeaza saptamanal cursuri de initiere in artele plastice pentru prescolari si elevii din ciclul primar. Prin acestea se urmareste dezvoltarea sensibilitatii, a imaginatiei si creativitatii, precum si familiarizarea copiilor cu mediul muzeal.
Muzeul Theodor Pallady
Strada Spatarului nr.22, Bucuresti
Program de vizitare: miercuri-duminica, 11.00-19.00
Programari pentru cursurile de pictura la tel. 021.211.49.79

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.