Kudika
1 Iulie 2009

Arhitectura fericirii, una dintre cele mai recente carti ale lui Alain de Botton a aparut la Editura Vellant, in traducerea Emei Stere.

Arhitectura fericirii, una dintre cele mai recente carti ale lui Alain de Botton a aparut la Editura Vellant, in traducerea Emei Stere.
Frumusetea este promisiunea fericirii, scria Stendhal. Aplicand acest motto spatiilor in care traim zi de zi, Alain de Botton analizeaza cum ne este influentata starea de spirit de cladirile in care locuim, lucram si interactionam, aratandu-ne, in acelasi timp, cum putem construi spatii care sa ne creasca sansele de-a fi fericiti.
Desi grija pentru designul locuintei poate fi uneori catalogata ca frivola, eseul lui Alain de Botton pleaca de la ideea ca oamenii sunt profund influentati de locul in care traiesc. Arhitectura si designul interior joaca un rol important in evolutia personalitatii noastre, spatiul pe care il locuim avand o misiune vitala de a ne aduce aminte cine suntem cu adevarat. Cartea se construieste in jurul unei intrebari aparent simple si chiar naive: Cum arata o cladire frumoasa? Raspunsul la aceasta intrebare, insa, reprezinta o meditatie asupra filozofiei si a psihologiei arhitecturii, al carei scop este sa ne ofere o noua perspectiva asupra locuintei proprii, a strazii si chiar asupra propriei persoane.
Romancier, eseist si jurnalist, Alain de Botton s-a nascut in Zrich, Elvetia in 1969, iar in prezent traieste in Londra. Cartile sale, considerate drept o filosofie a vietii de zi cu zi au devenit bestselleruri in 30 de tari. Este producator si realizator a mai multor programe de televiziune. In august 2008 a fost unul dintre membrii fondatori ai unei institutii de invatamant in centrul Londrei, care promoveaza o noua viziune asupra educatiei The School of Life.
Autor: Alain de Botton
Traducere din limba engleza de Ema Stere
280 pagini
Peste 150 ilustratii color
Pret: 46.89 RON

Sex, shopping si un roman
4 obiceiuri in amenajari interioare, de care trebuie sa scapi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.