Setari Cookie-uri

Se poate renunta la termoizolatie?

Intr-o tara ca Romania, unde temperaturile variaza de la inghet la canicula, termoizolatia suplimentara devine de multe ori o optiune de luat in calcul.

Intr-o tara ca Romania, unde temperaturile variaza de la inghet la canicula, termoizolatia suplimentara devine de multe ori o optiune de luat in calcul. Totusi, inainte de a lua o decizie pripita, trebuie verificat gradul propriu de termoizolatie al blocurilor de zidariei pe care le vom folosi. Trebuie sa stim ca acesta este influentat de parametrii de densitate si umiditate ale materialului de constructie utilizat.
Daca alegem blocuri de zidarie cu un grad propriu de termoizolatie excelent, nu va mai fi nevoie de straturi suplimentare de izolatie termica. De exemplu, in cazul blocurilor YTONG 30 cm, explicatia consta in faptul ca acestea nu absorb apa in profunzime si astfel nu isi schimba calitatile mecanice si termoizolante de-a lungul timpului. In cazul altor materiale, chiar daca dupa incheierea procesului de fabricatie, acestea sunt complet uscate, pot absorbi apa si dupa ce au fost deja puse in opera. In acest fel, capacitatea termoizolanta a materialelor se inrautateste odata cu cresterea umiditatii. In cazul blocurilor de zidarie de calitate, acest risc este eliminat.
In plus, un rol important este jucat de milioanele de pori minusculi plini cu aer, datorita carora capacitatea proprie de izolare termica a blocurilor este excelenta. Nefiind sufocati de straturi izolatoare, peretii „respira” si nu permit acumularea de umezeala, mucegai si bacterii intre straturi. Climatul interior este astfel protejat de frigul si caldura din exterior intr-un mod sanatos, atat pentru casa, cat si pentru locuitorii casei.
Alte beneficii ale proprietarilor sunt economia de timp la punerea in opera, spatiul sporit si costurile finale cu mult reduse ale constructiei.
Pe termen lung, prin folosirea blocurilor de zidarie cu grad de termoizolare mare se reduc considerabil costurile aferente incalzirii si racirii incaperilor. In plus, putem beneficia de solutia unui zid monobloc care nu mai necesita folosirea unui sistem de termoizolatie suplimentar, care este costisitor si trebuie reinnoit la intervale de aproximativ 20 de ani.
Informatii furnizate de Specialistii YTONG

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.