Setari Cookie-uri

Darian: Preturile terenurilor vor scadea cu 70-80% in acest an

Preturile de pe piata imobiliara vor scadea cu pana la 50% in cazul constructiilor si 70-80% in cazul terenurilor, a declarat managerul general al companiei de evaluare Darian Rom Suisse SRL, Adrian Crivii.

Preturile de pe piata imobiliara vor scadea cu pana la 50% in cazul constructiilor si 70-80% in cazul terenurilor, a declarat managerul general al companiei de evaluare Darian Rom Suisse SRL, Adrian Crivii.
"Nu ne putem inchipui pana unde va scadea piata", a declarat Adrian Crivii.
In ultima perioada a anului trecut preturile de pe piata imobiliara au scazut cu 20-30%, iar anul acesta se estimeaza o scadere majora, de 70-80% in cazul terenurilor si de pana la 50% la locuinte, ca urmare a lipsei cererilor deteminata de blocarea accesului populatiei la credite si a devalorizarii leului in raport cu moneda europeana, anunta NewsIn.

De asemenea, managerul general al companiei a mai spus, ca se va reduce drastic numarul speculantilor din domeniu, preturile foarte mari si fara un rationament economic practicate de acestia fiind si unul din motivele care au dus la declansarea crizei din ultima perioada. Acest lucru a fost posibil din cauza procentului mare de oameni care nu detin o locuinta, si care au fost dispusi sa se indatoreze, uneori peste puterea lor financiara, insa momentan se observa o situatie inversa, oferta depasind cu mult cererea.
Pentru viitor, se prevede o revenire, insa in momentul in care preturile vor fi destul de scazute incat sa permita o anumita siguranta populatiei, si atunci cand se va elibera accesul populatiei la obtinerea de credite bancare, a mai sustinut Adrian Crivii.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Colliers: Preturile apartamentelor din Bucuresti au mai scazut cu 2% in ianuarie
Octavian Radu: Proiectele imobiliare din Bucuresti raman in stand-by
Cat se castiga din inchirierea spatiilor de birouri all inclusive

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.