Fonduri de la guvernul italian pentru Green Kitchen

Fonduri de la guvernul italian pentru Green Kitchen
Kudika
16 Februarie 2009

Green Kitchen, primul prototip de ecosistem de bucatarie, care va recicla resursele de apa si caldura si va reduce consumul de energie, va primi fonduri substantiale de la Guvernul italian, in urma desemnarii sale printre castigatorii programului "Industria 2015".

Green Kitchen, primul prototip de ecosistem de bucatarie, care va recicla resursele de apa si caldura si va reduce consumul de energie, va primi fonduri substantiale de la Guvernul italian, in urma desemnarii sale printre castigatorii programului “Industria 2015”.
Proiectul Green Kitchen, creatie a Whirlpool Europe, a fost ales castigator de catre Agentia Italiana pentru Inovatii, datorita eficientei energetice. Green Kitchen este un concept revolutionar de bucatarie, care se inspira din circuitul naturii, optimizand utilizarea resurselor prin procese care cresc eficienta energetica cu pana la 70%.

“Guvernul investeste in companiile preocupate de calitate si sustenabilitate. Este important, in special in perioada dificila pe care o traversam, sa remarcam decizia acestor companii de a initia proiecte de cercetare inovatoare, care sporesc calitatea si eficienta produselor pe care le realizeaza“, a declarat Ministrul italian al Dezvoltarii Economice, Claudio Scajola.
Desi la prima vedere seamana cu o bucatarie obisnuita, tehnologia Green Kitchen permite aparatelor electrocasnice sa interactioneze: caldura produsa de compresorul frigiderului incalzeste apa din masina de spalat vase, in timp ce apa rece si curata este trimisa catre un rezervor de unde poate fi refolosita pentru a uda plantele sau pentru curatarea podelei. Designul frigiderului include un sertar special care impiedica aerul rece sa iasa de fiecare data cand se deschide usa, economisind astfel 50% din energia care ar fi fost necesara restabilirii temperaturii optime in interiorul frigiderului. Simultan, hota purifica aerul care trece prin filtru, dupa ce ii masoara temperatura si umiditatea.
Proiectul, aflat deja in desfasurare, prevede ca Whirlpool sa conduca un parteneriat format dintr-o retea de companii si institute de cercetare, printre care Universitatea Politehnica din Milano si Elica, companie producatoare de hote. Primele modele Green Kitchen vor fi lansate pe piata in 2010, in timp ce o linie completa va fi lansata in 2012.
“Este prima data cand Whirlpool obtine o recunoastere atat de importanta in Italia, la nivel national. Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre pentru inovatie si eficienta energetica sunt recompensate in acest mod. Acest rezultat a fost obtinut multumita unei noi directii in relatia noastra cu comunitatile locale si cu institutiile”, a declarat Sebastiano Rio, vicepresedintele Manufacturing Operations, Whirlpool Europe.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri