Setari Cookie-uri

Expozitia Napoleon al III-lea se prelungeste

Expozitia Napoleon al III-lea si Principatele Romane se prelungeste pana pe data de 8 februarie 2009. Organizatorii romani si francezi au decis prelungirea expozitiei datorita succesului inregistrat si afluxului de vizitatori din ultimele zile.

Expozitia Napoleon al III-lea si Principatele Romane, gazduita de Muzeul National de Arta al Romaniei, se prelungeste pana pe data de 8 februarie 2009. Organizatorii romani si francezi au decis prelungirea expozitiei datorita succesului inregistrat si afluxului de vizitatori din ultimele zile.
Prelungirea expozitiei la Bucuresti nu va influenta parcursul expozitiei in Franta, unde va fi itinerata in perioada imediat urmatoare. Vernisajul expozitiei la Muzeul National al Castelului din Compiègne este programat pentru 20 martie. Napoleon al III-lea si Principatele Romane va ramane deschisa in Franta pana pe 29 iunie2009.
Documente-marturii ale calatorilor francezi in tarile romane, scrisorile lui Cuza catre Napoleon al III-lea, Tratatul de Pace de la Paris (1857), Tezaurul de la Pietroasa, coroana de otel a lui Carol I, piese de mobilier din castelul de la Compiègne - resedinta lui Napoleon al III-lea, fotografii de epoca realizate de Carol Pop de Szathmari stau alaturi de lucrari de arta semnate de maestri romani si francezi precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gustave Moreau, Jean-François Millet, Alfred Sisley sau Claude Monet.

Citește și:

Expozitia a fost organizata in colaborare cu Muzeul National al Castelului din Compiègne si cu Reuniunea Muzeelor Nationale din Franta, pentru a marca o dubla aniversare: 200 de ani de la nasterea imparatului Napoleon al III-lea (in 2008) si 150 de ani de la unirea infaptuita sub Alexandru Ioan Cuza (in 2009).
Aproximativ 30 de muzee si institutii din Romania si Franta au imprumutat lucrari pentru aceasta manifestare de amploare: Biblioteca Academiei Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul de Arta din Iasi, Muzeul de Arta din Timisoara, Arhiva Ministerului de Externe Francez, Biblioteca Nationala a Frantei, Muzeul Orsay, Muzeul Luvru, Muzeul Gustave-Moreau, Muzeul Marmottan-Monet, Petit Palais s.a.

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.