Setari Cookie-uri

Carte: Arta de a trai colorat

Aceasta carte absolut fascinanta vizual, cuprinzand peste 400 de ilustratii color, impartita in cinci capitole, recurge la ochiul format al lui Gilles de Chabaneix pentru a evidentia folosirea culorii nu numai in interioare, ci si in natura si in mediul citadin, in numeroase locuri si culturi.

Arta de a trai colorat, semnata de Gilles de Chabaneix si Stafford Cliff, o carte absolut fascinanta vizual, cuprinzand peste 400 de ilustratii color, impartita in cinci capitole, recurge la ochiul format al lui Gilles de Chabaneix pentru a evidentia folosirea culorii nu numai in interioare, ci si in natura si in mediul citadin, in numeroase locuri si culturi.
Calatoria in lumea culorilor incepe cu o concentrare asupra formelor si texturilor monocrome, continuand cu nuantele de albastru care in combinatie cu albul creaza o senzatie care exprima intreaga cultura mediteraneeana. Apoi vin rosurile si rozurile in chip de culori ale luxului si traiului bun. Nuantele de galben si verde aduc in casa soarele si lumina naturala. In final, sarbatoarea vizuala se desavarseste cu un capitol care ilustreaza culorile provenite mai ales din materii naturale, transformand acest volum somptuos intr-un elogiu adus artei de a trai.
Gilles de Chabaneix
Gilles de Chabaneix a fost unul dintre cei mai importanti fotografi specializati in design si lifestyle ai Frantei. Lucrarile sale au aparut in toate revistele de moda importante, printre care Elle Decoration si Marie Claire. De asemenea, a fost principalul fotograf al seriei Style Books, publicata de Thames & Hudson.
Stafford Cliff
Stafford Cliff a fost directorul de creatie al Conran Design Group din Londra. Este autorul multor carti, printre care The English Archive of Design and Decoration si The French Archive of Design and Decoration, ambele publicate de Thames & Hudson.
Detalii:
Editura Humanitas
Colectia: Albume de Arta
Anul aparitiei: 2008
Format: 21.5x23.5
Pret: 99 lei

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.