Setari Cookie-uri

Programul Casa Verde a fost amanat

Programul Casa Verde, prin care statul acorda subventii pentru montarea de sisteme alternative de incalzire, a fost amanat, dupa ce data limita de analiza a dosarelor instalatorilor a fost prelungita pana pe 12 ianuarie 2009, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Programul Casa Verde, prin care statul acorda subventii pentru montarea de sisteme alternative de incalzire, a fost amanat, dupa ce data limita de analiza a dosarelor instalatorilor a fost prelungita pana pe 12 ianuarie 2009, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Initial, data limita pana la care Administratia Fondului de Mediu (AFM) trebuia sa valideze lista instalatorilor acreditati era 15 decembrie 2008, dar din cauza numarului mare de dosare depuse, termenul a fost amanat pana pe 29 decembrie 2008, pentru ca acum sa fie prelungit din nou.
"Programul Casa Verde este aplicabil, dar viteza cu care s-a incercat aplicarea lui a creat mici inadvertente din cauza numarului mare de cereri. Au fost depuse 5.000 de cereri, dar au adus documentatia necesara numai 1.954 de firme. Administratia Fondului de Mediu a reusit sa verifice si sa acrediteze pana in prezent 359 de firme, dar procesul nu este finalizat. De aceea, am decis amanarea finalizarii analizei dosarelor pana pe 12 ianuarie, iar publicarea listelor va fi facuta apoi in termen de trei zile lucratoare", a mai spus Nemirschi, citat de NewsIn.
"Prefer sa facem o analiza clara a programului pentru ca niciun cetatean sa nu fie dezavantajat. Programul este bun, avem surse de finantare si vreau sa fie unul de succes", a mai spus Nemirschi.
Programul Casa Verde de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire cu surse alternative de energie este finantat din taxa de poluare auto, iar bugetul alocat pentru 2009 este de 520 milioane lei.
O cauza secundara - cum a numit-o ministrul Nemirschi - a amanarii datei de incepere a programului este aceea ca bugetul fondului de mediu, care cuprinde si banii pentru Casa Verde, nu a fost aprobat de fostul guvern. Drept urmare, acesta trebuie aprobat "chiar si inainte de aprobarea legii bugetului de stat pe 2009", a adaugat ministrul Mediului.
Pentru 2009, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) alocase 520 milioane lei pentru cetatenii, firmele si administratiile locale care au in vedere completarea sistemelor de incalzire pe baza de combustibili fosili cu cele care folosesc energie verde, cetatenii urmand sa primeasca maximum 25.000 lei pentru o instalatie de acest fel.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte articole pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Autorizatiile de constructie pentru rezidential, cu 9,1% mai multe la 11 luni
Cum s-a investit in imobiliare in 2008
Cushman: Toate domeniie imobiliare vor cunoaste un declin in 2009

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.